Simon Carr komt als winnaar over de streep in de vierde etappe
NOS Wielrennen

Brit Carr schrijft koninginnenrit in Ronde van de Alpen op zijn naam

Simon Carr heeft de vierde etappe in de Ronde van de Alpen gewonnen. De Brit van EF kwam in de koninginnenrit solo over de streep. Juan Pedro López bleef in het bezit van de groene leiderstrui. Wout Poels was op de vierde plek de beste Nederlander.

Het zwaartepunt lag in de tweede helft van de rit, met twee lange beklimmingen: de Passo del Compet (10,2 kilometer à 8,1 procent) en de Passo del Vetriolo (9,3 kilometer à 8,6 procent).

Carr en Sergio Higuita ontsnapten op de Compet uit een grote kopgroep, waar ook Gijs Leemreize deel van uitmaakte. Carr reed uiteindelijk op de Vetriolo, zo'n 45 kilometer voor de streep, weg bij de Colombiaan.

Foss valt weg

De klassementsrenners deden het na een val van zowel Chris Harper, die afstapte, als Ben O'Connor rustig aan. Tobias Foss, de nummer twee in het algemeen klassement, had een slechte dag en viel ver weg in de rangschikking.

Michael Storer eindigde in de etappe als tweede, op 1.19 van Carr. O'Connor, die door de slechte dag van Foss doorschoof naar de tweede plek in het klassement, eindigde in de etappe als derde.

Daarmee pakte hij een paar seconden op López, die in de laatste rit op vrijdag een voorsprong van 38 seconden verdedigt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl