Fabio Jakobsen
NOS Wielrennen

Jakobsen boekt eerste zege van het seizoen in massasprint Ronde van Turkije

Fabio Jakobsen heeft de eerste rit in de Ronde van Turkije gewonnen. De sprinter van dsm-firmenich-PostNL was na 135 km koers rond Antalya ongenaakbaar in de chaotische sprint en won voor het eerst in de kleuren van zijn nieuwe ploeg.

Zes man tekenden voor de vlucht van de dag, maar veel ruimte kregen ze niet. In het peloton controleerde de ploeg van Jakobsen, die in Turkije mag hopen op veel kansen om zijn sprint te oefenen voor de grotere koersen.

De laatste jaren eindigde de meerderheid van de acht etappes in een massasprint.

De kopgroep werd op 21 kilometer van de streep weer in de kraag gegrepen. In de straten van Antalya wisselden de kansen vervolgens per bocht. Sam Welsford en Mark Cavendish, op papier de grootste concurrenten van Jakobsen, konden hun ploeggenoten niet volgen.

Dat leek Jakobson eveneens te gebeuren, zeker toen zijn ploeggenoot Johan Dorussen in de sprintvoorbereiding onderuit ging. Jakobsen kon nog aanhaken bij Bram Welten en met een machtige versnelling liet hij iedereen ruim achter zich in de nauwe, aflopende finishstraat.

Achter de 27-jarige Nederlander kwamen de Belgen Sasha Weemaes (Bingoal) en Simon Dehairs (Alpecin-Deceuninck) als tweede en derde over de streep. Welsford (twaalfde) en Cavendish (vijftiende) kwamen niet uit het gedrang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl