Garbiñe Muguruzan in 2017 na het winnen van Wimbledon
NOS Sport

Voormalig nummer één van de wereld Muguruza keert niet meer terug op tennisbaan

Garbiñe Muguruza keert niet meer terug op de tennisbaan. De Spaanse, die januari 2023 voor het laatst in actie kwam, nam begin vorig jaar een pauze om meer tijd met haar familie te besteden en heeft nu besloten definitief te stoppen met topsport.

De 30-jarige Muguruza, dochter van een Baskische vader en een Venezolaanse moeder, won in totaal tien WTA-toernooien en was onder meer de beste op Roland Garros in 2016, Wimbledon in 2017 en de WTA Finals in 2021.

Vier weken nummer één

Zeven keer ging de in Caracas geboren tennisster in een eindstrijd onderuit. Dat gebeurde onder meer op de Australian Open in 2020 en op Wimbledon in 2015.

Muguruza, die op de WTA-tour 449 van haar 687 enkelspelpartijen won, was in 2017 vier weken de nummer één van de wereld.

Laureus

De Spaanse maakte haar definitieve afscheid bekend in aanloop naar de Laureus World Sports Awards, die maandag in Madrid worden uitgereikt.

Garbiñe Muguruza

"Tennis heeft me veel gegeven in dit eerste deel van mijn leven", liet ze weten. "Het is een fantastische reis geweest waarin ik unieke situaties heb meegemaakt."

"Nu ben ik klaar om aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen, dat zeker op de een of andere manier met tennis en sport verbonden zal zijn", aldus Muguruza, die nu als ambassadeur van Laureus aan de slag gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl