Garbiñe Muguruza
NOS Sport

Muguruza wint op Roland Garros eerste grandslamtitel

Garbiñe Muguruza heeft op Roland Garros voor het eerst in haar loopbaan een grandslamtitel gewonnen. De Spaanse was in een boeiende eindstrijd met 7-5, 6-4 te sterk voor de Amerikaanse Serena Williams.

De als eerste geplaatste Williams, die Kiki Bertens in de halve finales had uitgeschakeld, had drie van de vier duels met de als vierde geplaatste Spaanse gewonnen, maar die ene zege van Muguruza was wel op Roland Garros. De in Venezuela geboren tennisster verraste de Amerikaanse in 2014 in de tweede ronde in straight sets.

Gering krachtsverschil

De Amerikaanse titelhoudster was dan wel licht favoriet, maar een underdog kon de Spaanse ook niet echt genoemd worden. Beide speelsters hadden op weg naar de finale maar één set verloren en in de eerste set bleek duidelijk hoe gering het krachtsverschil was, met 41 punten voor Muguruza en 40 voor Williams.

  • AFP
    Serena Williams verliest voor de tweede opeenvolgende keer een grandslamfinale. Op de Australian Open verloor ze van Angelique Kerber
  • AFP
    Garbiñe Muguruza was in de eindstrijd een klasse apart

Muguruza won die zinderende eerste set, nadat ze een break voorsprong voor 3-2 weer uit handen had gegeven. Vooral dankzij haar krachtige dubbelhandige backhands dwong ze Williams tot fouten en die deden de Amerikaanse ook de das om toen ze bij 5-6 mocht serveren.

De weg krijt

Williams was na de verloren set even de weg kwijt. Ze verloor twee opslaggames op rij, sloeg dankzij een paar prachtige inside-out geslagen forehands wel één keer terug, maar dat was niet genoeg.

Muguruza verkrampte wel toen ze bij 5-3 vier matchpoints kreeg op de opslag van Williams, maar op eigen opslag benutte ze haar vijfde, met een lob op de lijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl