NOS VoetbalAangepast

Duel Ajax-AZ gestaakt na zware botsing Liefting; AZ-keepster loopt hersenschudding op

Ajax - AZ gestaakt na zware botsing Liefting; AZ-keepster bij kennis

AZ-keepster Femke Liefting heeft een hersenschudding opgelopen door een botsing tijdens het duel met Ajax. Na de botsing bleef Liefting enige tijd bewegingsloos liggen. De wedstrijd werd daarop gestaakt.

Na onderzoek in het ziekenhuis mocht de 19-jarige doelvrouw later op de dag weer naar huis.

Liefting kwam in de achtste minuut van de wedstrijd ver uit haar doel om een aanval van Ajax te onderscheppen, maar toen ging het mis. De jonge keepster botste hard tegen aanvalster Chasity Grant op.

  • NOS
    De trainer is bezorgd
  • NOS
    De spelers schermen Liefting af
  • NOS
    Bezorgde gezichten op de tribune

Speelsters schermden de keepster, die wel bij kennis was, met doeken af en hulpverleners kwamen snel op het veld. Vervolgens werd de AZ-doelvrouw vanaf trainingscentrum De Toekomst met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek uit onderzoek dat Liefting een hersenschudding heeft.

Duel gestaakt

De speelsters van AZ en Ajax mochten volgens protocol dertig minuten nadenken of ze verder wilden spelen, maar besloten direct om definitief te stoppen. De wedstrijd werd bij een stand van 0-0 gestaakt. Wanneer en of de wedstrijd wordt uitgespeeld is nog niet bekend.

Als Ajax had verloren van AZ, dan was FC Twente zeker geweest van de landstitel. Zondag speelt Twente een uitwedstrijd bij FC Utrecht en dan kan de ploeg alsnog kampioen van Nederland worden.

Zaterdag werden nog twee wedstrijden gespeeld: PSV versloeg sc Heerenveen met 5-0 en PEC Zwolle was met 2-0 te sterk voor Telstar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl