Heerenveen-speelster Iris Teijema tegen ADO.
NOS Voetbal

Eén kans is genoeg voor Heerenveen voor zege bij ADO Den Haag

De opmars van sc Heerenveen in de eredivisie voor vrouwen zet zich voort. De Friezinnen boekten zondagmiddag bij een inhaalduel in Den Haag de derde overwinning op een rij door met 1-0 te winnen van ADO.

Voor de drie achtereenvolgende zeges op Excelsior, Ajax en ADO won sc Heerenveen slechts één keer in zestien competitiewedstrijden. Het strijdplan voor de uitwedstrijd in Den Haag was niet het meest aantrekkelijke, maar bleek uitermate effectief.

ADO, de nummer vijf van de eredivisie, leek op alle vlakken sterker, maar slaagde er niet in dat overwicht om te zetten in doelpunten. Manon van Raay dacht toch voor een Haagse voorsprong te zorgen, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel van Lysanne van der Wal.

Heerenveen wachtte geduldig op het ene moment om toe te slaan. Na een klein uur spelen profiteerde Jet van Beijeren van een foutje achterin en zo bracht ze Heerenveen op voorsprong.

ADO deed er, tot diep in blessuretijd, alles aan om nog minimaal een punt over de houden aan de wedstrijd. In de slotminuut waren er nog twee grote kansen voor de thuisploeg, maar spits Lobke Loonen miste een vrije kopkans en invaller Iris Remmers had pech van dichtbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl