Max Verstappen na de gewonnen sprintrace in China
NOS Sport

Verstappen toont ondanks opstartproblemen spierballen bij sprintrace in China

Max Verstappen heeft, ondanks wat opstartproblemen, meteen zijn spierballen getoond bij de sprintrace van de grote prijs van China. In Shanghai had de drievoudig wereldkampioen na 19 rondes een voorsprong van 13 seconden op Lewis Hamilton.

Met de overwinning in de 100 kilometer lange sprintrace, de eerste van het seizoen, verdient de coureur van Red Bull acht punten voor het wereldkampioenschap.

De Nederlander had wel wat opstartproblemen op het circuit van Shanghai. Na zijn tegenvallende sprintkwalificatie vrijdag moest Verstappen vanaf de vierde startplaats beginnen. In de eerste rondes had de leider in het wereldkampioenschap ook nog problemen met de accu van zijn auto, waardoor hij moeite had om Carlos Sainz achter zich te houden.

'Positieve start van het weekend'

"De accu laadde niet op, maar dat was daarna snel opgelost toen ik de knop had omgezet. Daarnaast waren veel coureurs gestart op versere banden, daardoor moest ik in het begin vooral verdedigen", verklaart Verstappen.

Na drie rondes waren die problemen als sneeuw voor de zon verdwenen. Ineens had Verstappen weer alle power en wist hij halverwege de race Lewis Hamilton in te halen. Hamilton had vanaf de eerste startrij het gevecht om de leiding in de race gewonnen van Lando Norris, die ver terugzakte in het veld.

Formule 1 in China dit weekend

"Alles liep ineens op rolletjes. Vanaf pakweg ronde vijf à zes kon ik de race controleren en mijn banden sparen. Dit is een positieve start van het weekend, daar ben ik heel blij mee."

Ook Hamilton was tevreden, aangezien hij met zijn team Mercedes geen goede start kende van het seizoen. "Dit is het beste resultaat in lange tijd, meer dan dit zat er echt niet in. Max was te sterk, daar kon ik niet tegen vechten en daar heb ik me dan ook niet tegen verzet."

Het gevecht tussen Verstappen en Hamilton

Wel genoot de Brit ervan om weer even op kop te rijden. "Ik was vergeten hoe het voelde om vooraan te rijden, ik ben dankbaar dat ik dat heb mee mogen maken, al was het vrij kort. Het resultaat is in ieder geval een oppepper voor je zelfvertrouwen."

Spannende strijd om plek drie

Waar Verstappen vervolgens nooit meer in de problemen kwam en zelfs de sprintrace nog kon gebruiken als veredelde trainingrit, was er nog wel een grote strijd gaande om plek drie.

Fernando Alonso, Sainz, Charles Leclerc en Verstappens teamgenoot Sergio Pérez mochten onderling uitmaken wie er op het podium belandde. Na de strijd tussen Alonso en Sainz was het uiteindelijk Pérez die optimaal gebruik maakte van het gat dat de twee Spanjaarden lieten vallen.

In die race om een podiumplaats kwam Alonso in botsing met Sainz. Alonso kon de race niet afmaken en kreeg een tijdstraf van tien seconden opgelegd.

Zo was er ook een ereplaats voor de Mexicaan. "Het was voor mij wel een moeilijke race, het is fijn dat het in de slotfase wel op zijn plek viel voor mij. Ik heb mijn kans gegrepen, helaas was het net te laat om Lewis nog te pakken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl