NOS Sport

Surflegende Slater (52) hint geëmotioneerd op afscheid: 'Alles eindigt'

Surflegende Slater (52) emotioneel en hint op laatste golf als prof

Het heeft er alle schijn van dat Kelly Slater zijn laatste wedstrijd heeft gesurft. De Amerikaanse elfvoudig wereldkampioen - een legende in zijn sport, ook omdat hij acteerde in de populaire tv-serie Baywatch - slaagde er niet in de laatste 32 te halen bij de Margarat River Pro aan de westkust van Australië.

Zonder het woord stoppen na afloop letterlijk in de mond te nemen, hintte de inmiddels 52-jarige surfer erop dat zijn carrière weleens voorbij kan zijn.

"Aan alles komt een einde" zei Slater, die als een van de beste surfers aller tijden wordt beschouwd. "Als je je niet kunt aanpassen, overleef je niet in deze sport. Ik heb niet meer de motivatie die anderen wel hebben, om er honderd procent voor te gaan."

Kelly Slater

Slater kwam in surf-hotspot Margaret River geëmotioneerd met zijn board uit het water. "Dit maakt veel los. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn geweest, maar ik heb een geweldige tijd gehad."

Olympische Spelen

Vier jaar geleden lukte het Slater niet om zich op 47-jarige leeftijd te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. De laatste tijd kreeg hij steeds vaker te maken met blessures. Na een wedstrijd in Sunset Beach (Hawaï) eerder dit jaar had Slater zich al eens laten ontvallen: "Het voelt als het einde."

De Amerikaan werd in 1992 op zijn 20ste de jongste wereldkampioen ooit en in 2011 op zijn 39ste ook de oudste.

Begin jaren negentig speelde Slater de rol van strandwacht Jimmy Slade in de populaire tv-serie Baywatch en had hij een tijdje een verhouding met tegenspeelster Pamela Anderson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl