NOS Sport

Prado boekt in Trentino vierde MXGP-zege op rij, Vlaanderen wordt vierde

Jorge Prado heeft ook de vierde MXGP-race van dit seizoen op zijn naam geschreven. De Spanjaard zegevierde in Trentino. Hij was over twee manches de sterkste.

Nederlander Calvin Vlaanderen maakte een uitstekende indruk in de tweede manche, hij werd daarin tweede. Door zijn zesde plek in de eerste manche eindigde hij dit weekend met een vierde plek net naast het podium.

Prado ondanks mindere eerste manche sterkste in Trentino, Vlaanderen vierde

De top tien in Italië bestond uit drie Nederlanders. Naast de vierde plek voor Vlaanderen, was er een zesde plek voor Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff werd zevende.

Teleurstellende eerste manche Prado

Prado, de Spaanse leider van het algemeen klassement, kende een teleurstellende eerste manche. Hij werd derde achter winnaar Romain Febvre en nummer twee Tim Gajser.

De tweede manche verliep een stuk beter voor Prado. Hij was toen de snelste en kroonde zich daardoor toch tot beste van het weekend. Febvre werd uiteindelijk tweede en Gajser derde.

In het algemeen klassement heeft Prado (219) dertien punten voorsprong op Gajser (206). Nummer drie Febvre staat daar met 174 punten ruim achter. Herlings is met een vierde plaats de beste Nederlander tot nu toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl