NOS Sport

Spanjaard Prado ook in eigen land beste in MXGP, Herlings mist podium net

De Spaanse motocrosser Jorge Prado heeft na de ouverture in Argentinië ook de tweede grand prix van het MXGP-seizoen gewonnen. De regerend wereldkampioen was in Arroyomolinos in beide manches de beste.

Jeffrey Herlings miste net het podium.

Herlings vierde bij MXGP-race Arroyomolinos, Prado wint opnieuw

De 23-jarige Prado toonde zich in de eerste manche al ongenaakbaar. Hij nam voor eigen publiek meteen de leiding en bouwde zijn voorsprong op de rest van het veld gestaag uit. Achter hem was ook Tim Gajser goed weg, terwijl Herlings zich na de eerste schermutselingen terugvond op de vijfde positie.

De 29-jarige Brabander, die aast op zijn derde wereldtitel in de MXGP na 2018 en 2021, schoof al snel wat plekken op en vond in de slotfase ook aansluiting bij Gajser. Maar de Sloveen ook passeren bleek te veel gevraagd.

Herlings achter Febvre

In de tweede manche lichtte Prado andermaal vanuit de start zijn hielen. Gajser, met vier wereldtitels op zak bepaald niet de eerste de beste, kon slechts op afstand volgen, maar hield op zijn beurt ook weer eenvoudig stand op de tweede plaats.

Herlings deed verwoede pogingen om Romain Febvre van de derde plaats te verdringen. Dat lukte niet en dus bleef het podium buiten bereik, omdat hij weliswaar evenveel punten verzamelde als de Fransman, maar de uitslag van de tweede manche dan doorslaggevend is.

Calvin Vlaanderen eindigde als zesde in het dagklassement, terwijl Glenn Coldenhoff uitviel in de tweede manche en daardoor genoegen moest nemen met de veertiende plaats in de eindstand.

WK-stand MXGP na 2 van de 19 GP's

1. Jorge Prado (Spanje) 114 punten
2. Tim Gajser (Slovenië) 104 punten
3. Romain Febvre (Frankrijk) 92 punten
4. Jeffrey Herlings 77 punten
8. Calvin Vlaanderen 56 punten

In de MX2-klasse gaf Kay de Wolf een voortreffelijk vervolg op zijn succesvolle weekend van twee weken geleden. De Valkenswaarder won toen de GP van Argentinië en was nu ook in Arroyomolinos weer de beste.

De Wolf liet het complete veld achter zich in de eerste manche en werd tweede in de tweede achter Andrea Adama uit Italië. Met de tweede GP-zege heeft De Wolf ook de leiding in de WK-stand.

WK-stand MX2 na 2 van de 19 GP's

1. Kay de Wolf 113 punten
2. Simon Längenfelder (Duitsland) 101 punten
3. Andrea Adamo (Italië) 82 punten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl