NOS Sport

Herlings start MXGP-seizoen met zevende plaats, wereldkampioen Prado wint

Jeffrey Herlings is het nieuwe seizoen in de MXGP begonnen met een teleurstellende zevende plaats. Wereldkampioen Jorge Prado boekte in Argentinië zijn 39ste GP-zege, voor Romain Febvre en Tim Gajser.

Glenn Coldenhoff moest het doen met de achtste plaats, op de voet gevolgd door Calvin Vlaanderen.

Herlings geeft MXGP weer kleur, maar eindigt als zevende in Argentinië

Tweevoudig wereldkampioen Herlings is eindelijk weer helemaal fit na een reeks blessures. Zijn doel dit seizoen is de wereldtitel pakken, maar in eerste instantie top vijf-noteringen.

Dat bleek nog iets te hoog gegrepen in de Argentijnse klei. In de door Prado gewonnen eerste manche kwam Herlings ten val en raakte zo het zicht op een podiumplaats kwijt.

In de tweede manche kende Herlings een moeizame start en moest zich van een twaalfde plaats terug knokken naar voren.

Duimpje omhoog

Prado was wel goed weg. Hij moest aanvankelijk nog de jonge Fransman Maxime Renaux voor zich dulden, maar die viel door een buiteling ver terug.

Herlings, gekleed in felle roze en gele neonkleuren, knokte zich via zijn landgenoten Vlaanderen en Coldenhoff terug naar de zesde plaats. Toch zag hij de jonge Renaux nog passeren met een reuzensprong.

In het voorbijgaan keek Renaux even over zijn schouder, wat door Herlings beantwoord werd met een duimpje omhoog.

Jeffrey Herlings (links) steekt zijn duim omhoog als hij in de lucht gepasseerd wordt door Maxime Renaux.

Herlings eindigde de tweede manche als zevende, gevolgd door Coldenhoff en Vlaanderen. Dat was ook de volgorde in de eindrangschikking.

De tweede manche werd gewonnen door Gajser, die in de eerste manche van de motorfiets viel. De vijfvoudig wereldkampioen, die vorig seizoen liefst elf wedstrijden miste na een zware beenbreuk, nam resoluut de leiding en stond die niet meer af.

Dat resulteerde in de derde plek in de daguitslag achter de Fransman Febvre en winnaar Prado. De volgende grand prix is op 24 maart in het Spaanse Xanadú, een groot winkelgebied nabij Madrid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl