NOS Sport

Herlings valt in Sardinië en ziet ongenaakbare Prado uit zicht verdwijnen

Herlings derde in GP van Sardinië, ongenaakbare Prado verlengt zegereeks

Jeffrey Herlings wacht nog altijd op zijn eerste (manche-)overwinning dit seizoen in de MXGP. De tweevoudig wereldkampioen heeft bij de GP van Sardinië wel de stijgende lijn doorgezet en werd derde.

Op Jorge Prado stond wederom geen maat, de Spanjaard won beide manches en boekte daarmee zijn derde grandprixzege op een rij. De Sloveen Tim Gajser werd tweede.

Jeffrey Herlings op het podium na de GP van Sardinië

Ondanks pijnlijke ribben na een val tijdens het trainen leek Herlings in Sardinië van plan de strijd aan te gaan met Prado. Met onder meer een dubbele zege in 2021 en de overwinning na twee tweede plaatsen vorig jaar heeft Herlings een glansrijke historie in het diepe zand van Riola Sardo.

Na een derde plaats in de eerste manche ging Herlings vanaf de start in de tweede manche goed mee met Prado, die al na de eerste bocht de leiding nam. Herlings reed geduldig mee in het spoor van de Spanjaard en wachtte zijn kans af.

Val Herlings

In de zevende ronde ging hij het duel aan, maar zijn eerste aanval werd simpel afgewimpeld door Prado. Een volgende poging van Herlings kwam er niet. De Brabander ging in de fout en gleed onderuit in een bocht. Hij zag Prado uit zijn zicht verdwijnen en Gajser voorbij rijden.

Jeffrey Herlings tilt zijn motor uit het zand

Herlings krabbelde overeind en reed verder, maar zijn achterstand was al te groot om nog van een foutje van Gajser te profiteren. Prado reed ongenaakbaar naar zijn volgende zege. De Spanjaard schreef drie van de drie grands prix en daarin vijf van de zes manches op zijn naam dit seizoen.

Achter Herlings eindigden nog drie Nederlanders in de top tien: Glenn Coldenhoff werd zesde, Calvin Vlaanderen zevende en Brian Bogers tiende.

In het algemeen klassement schuift Herlings op naar de derde plaats, achter Prado en Gajser. De crossers kunnen in Italië blijven. Volgend weekend staat de grand prix van Trentino op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl