Roan van de Moosdijk
NOS Sport

Van de Moosdijk debuteert in Sardinië in MXGP naast wereldkampioen Gajser

Roan van de Moosdijk maakt bij de Grand Prix van Sardinië dit weekend zijn debuut in de MXGP-klasse, het hoogste niveau van de internationale motocrosswereld. De 23-jarige Eindhovenaar mag bij het fabrieksteam van Honda de geblesseerd geraakte Rubén Fernández vervangen.

Vorig seizoen reed Van de Moosdijk nog in de MX2. Vanwege zijn leeftijd moest hij dit jaar de stap naar de koningsklasse maken. Oorspronkelijk zou hij zijn debuut maken bij het team van Fantic, als teamgenoot van Glenn Coldenhoff. In de eerste weken van het seizoen ontstond er echter een breuk. Beide partijen willen er niets over zeggen, maar besloten om uit elkaar te gaan.

In de eerste Grand Prix van het jaar raakte Honda-rijder Fernández geblesseerd aan zijn knie. De Spanjaard probeerde het enkele weken later nog wel tijdens zijn thuisrace, maar hij had te veel pijn.

Teamgenoot Gajser

Bij HRC wordt Van de Moosdijk teamgenoot van vijfvoudig wereldkampioen Tim Gajser. Brian Bogers, die ook zonder team zat, neemt het plekje van Van de Moosdijk bij Fantic over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl