Johan Bakayoko en Joey Veerman
NOS Voetbal

Geen benen op tafel bij PSV, dat afkoerst op titel: drukke transferzomer op komst

  • Franklin Stoker

    volgt PSV namens NOS Sport

  • Franklin Stoker

    volgt PSV namens NOS Sport

PSV zit na de grote zege op AZ goed in z'n vel en werkt in relatieve rust toe naar het einde van het voetbalseizoen. De Eindhovenaren hebben in de resterende vijf competitieduels drie zeges nodig om de 25ste landstitel te mogen vieren.

De ploeg van trainer Peter Bosz kan zaterdag weer een stap zetten in het thuisduel met hekkensluiter Vitesse (aftrap 16.30 uur). Maar het is niet zo dat men in de kantoren van het Philips Stadion met de voeten op tafel zit en continu teletekstpagina 819 inschakelt om de stand van de eredivisie te bekijken.

Vooral technisch directeur Earnest Stewart is al behoorlijk met komend seizoen bezig.

Hete transferzomer: gaan Veerman en Bakayoko?

Dat is niet vreemd, want PSV staat andermaal voor een drukke transferzomer. Wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren met Johan Bakayoko, Joey Veerman, Malik Tillman, Sergiño Dest, Olivier Boscagli en Walter Benítez? Zes belangrijke spelers in het aanstaande kampioensteam.

Veerman (25) en Bakayoko (20) zijn voorname kandidaten om PSV komende zomer te verlaten en moeten de clubkas gaan spekken. PSV hoopt op de achtergrond het contract van Veerman nog te verlengen, maar de middenvelder heeft er nooit een geheim van gemaakt open te staan voor een transfer.

Hetzelfde geldt min of meer voor Bakayoko. De Belg heeft dit seizoen een stap in zijn ontwikkeling gemaakt, al zou hij nog bepalender kunnen worden. Aan interesse geen gebrek voor de buitenspeler. Het Eindhovens Dagblad meldde deze week dat Borussia Dortmund naar de tienvoudig Belgisch international heeft geïnformeerd.

Johan Bakayoko

Een nieuwe, opgewaardeerde verbintenis is ook een optie voor Bakayoko, die nu een contract tot medio 2026 bij PSV heeft.

Bosz is echter niet van plan de komende weken zijn flankspeler over te halen tot een langer verblijf. Net zoals de trainer evenmin op Isaac Bababi ging inpraten tijdens de moeizame onderhandelingen over diens contractverlenging, die er uiteindelijk wel kwam.

Het moet vooral uit de spelers zelf komen, zo is de visie van Bosz.

Tillman en Dest: een lastig dossier

Het aanblijven van Tillman (21) en Dest (23) gaat technisch directeur Earnest Stewart ook de nodige hoofdbrekens kosten. Het Amerikaanse duo maakt dit seizoen grote indruk bij PSV. De huurovereenkomst van beide spelers eindigt na dit seizoen.

"Bayern is een grote club", lichtte Stewart al in december een tipje van de sluier: het vastleggen van de gehuurde Tillman wordt een lastige klus.

PSV heeft naar verluidt een koopoptie van ongeveer twaalf miljoen op de talentvolle middenvelder, maar volgens Duitse media kan Bayern München de clausule voor ongeveer drie miljoen euro afkopen van PSV.

Malik Tillman (links) en Sergiño Dest

Het verhaal van Dest is iets duidelijker. PSV kan de van Barcelona gehuurde vleugelverdediger volgens Spaanse media voor ongeveer tien miljoen euro overnemen, maar het torenhoge salaris van de international kan de penningmeester van PSV steil achterover doen slaan.

Benítez, Boscagli en Teze: nu of nooit?

Iets minder concreet is de situatie rond Walter Benítez (31). De doelman kan in Eindhoven op veel waardering rekenen, al is hij dit seizoen niet helemaal vlekkeloos geweest. De Argentijn zet daar tegenover dat hij in zijn tweede jaar bij PSV in diverse belangrijke wedstrijden cruciale reddingen heeft verricht.

De verbintenis van Benítez loopt in 2025 af. Concrete geluiden over een contractverlenging zijn er niet, maar wat doet PSV zodra een Europese topclub zich meldt voor de Argentijn? Benítez, die recentelijk zijn interlanddebuut maakte, wil zelf misschien wel een financiële klapper maken.

Zoiets hebben Olivier Boscagli (26) en Jordan Teze (24) misschien ook voor ogen. Beiden beleven het beste seizoen uit hun voetballoopbaan en na vele PSV-jaren (Boscagli vijf en Teze meer dan vijftien) is dit voor het tweetal misschien wel hét moment om iets nieuws te proberen.

Walter Benítez

Qua inkomende transfers zal PSV evenmin stilzitten. Stewart lijkt de positie van rechter centrale verdediger prioriteit te geven.

Dit seizoen presteerde André Ramalho wisselvallig op die plek. De Braziliaan had bovendien, mede door de blessure van Southampton-huurling Armel Bella-Kotchap, nauwelijks concurrentie, al werd hij in de grote wedstrijden dikwijls op de bank gezet. Het is bovendien veelzeggend dat PSV geen haast maakt met het aflopende contract van Ramalho.

Ondertussen circuleren in diverse media de namen van Osame Sahraoui (sc Heerenveen), Ryan Flamingo (Sassuolo) en Couhaib Driouech (Excelsior) waarin PSV geïnteresseerd zou zijn. Die laatste was in de winterstop al bijna van PSV.

Rekent PSV tot slot nog op Noa Lang dit seizoen? De 24-jarige aanvaller beleeft door divers blessureleed niet het debuutseizoen bij PSV waarop hij had gehoopt. Hij speelde op 27 januari tegen Almere City zijn laatste wedstrijd, voordat hij weer last kreeg van een pittige hamstringkwetsuur.

Race tegen de klok voor Lang

Lang stelt nu alles in het werk om op tijd fit te geraken voor het Europees kampioenschap in Duitsland. Dat toernooi begint voor het Nederlands elftal op 16 juni met de groepswedstrijd tegen Polen in Hamburg.

Het zou de tienvoudig international flink helpen als hij in de staart van het eredivisieseizoen wat speelminuten maakt, om zo in beeld te blijven bij bondscoach Ronald Koeman. Het is vooralsnog onduidelijk hoe dicht Lang in de buurt is van een rentree.

Lang raakte op 27 januari geblesseerd in het competitieduel van PSV met Almere City:

Lang raakt geblesseerd in het duel van PSV met Almere City

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl