NOS Voetbal

Feyenoord-trainer Slot: ‘Kampioenschap definitief aan PSV verspeeld’

Slot: 'De verloren titelstrijd mogen we wel even voelen'

Na het 0-0 gelijkspel donderdagavond bij hekkensluiter FC Volendam, was de kater vanochtend nog flink voelbaar bij de selectie van Feyenoord en trainer Arne Slot. Ja, Feyenoord was dominant. Maar echt gevaarlijk werd de ploeg nooit. En zo bedraagt de achterstand op koploper PSV weer negen punten, met nog zes duels te spelen in de eredivisie.

"Zo langzamerhand mag dat katerige gevoel wel verdwijnen, hoor," zegt trainer Slot in aanloop naar de Klassieker, zondag in De Kuip tegen Ajax. "Maar vanochtend nog niet, vind ik. We hebben punten verloren tegen de nummer achttien van de eredivisie en definitief het kampioenschap aan PSV verspeeld. Dat mogen we wel even voelen. Zeker als regerend landskampioen."

Dat betekent niet dat het seizoen van Feyenoord nu verloren is, vindt Slot. "We hebben nog een geweldige bekerfinale voor de boeg tegen NEC. En wedstrijden zoals komende zondag, de Klassieker, dat zijn de mooiste duels die je in de top kunt coachen."

En ja, de puntenvoorsprong ten opzichte van Ajax op de ranglijst is fors: 66 om 45 punten. "Maar als je niet van de nummer achttien van de eredivisie kunt winnen, dan maakt het blijkbaar niet uit op welke plek een tegenstander staat. Elke wedstrijd is voor ons dit seizoen moeilijk. We balanceren al het hele jaar op een heel dun koord, en vallen er ook te vaak vanaf. Dat is mede waarom we niet meer met PSV om het kampioenschap strijden."

Wat hij van de wedstrijd verwacht? "Dat is een goeie vraag, ik vind het lastig te zeggen. We proberen op elk scenario voorbereid te zijn. Ajax kan hoog druk zetten, opbouwen maar ook de lange bal spelen."

Slot: "Dat er een hoop onrust is bij Ajax, zowel binnen als buiten het veld, dat is duidelijk. Maar ik heb geen medelijden met Ajax. Feyenoord heeft dit soort fases ook vaak zat meegemaakt in de historie van de club. Ik zou bijna zeggen: laat ze zich vastklampen aan het verhaal van Feyenoord. Maar we hoeven absoluut geen medelijden met Ajax te hebben."

"Ik vind ook dat Ajax nog steeds goeie spelers heeft. Een speler die heel veel kritiek heeft gehad bij Ajax, Kenneth Taylor, vind ik een uitstekende speler. En daar zijn nog wel meer voorbeelden van. Ik denk dat de toekomst zal uitwijzen dat er bij Ajax op dit moment meer goeie spelers rondlopen dan we nu volgens de heersende opinie moeten geloven."

Incidenten

De afgelopen edities van de Klassieker werden ontsierd door talloze incidenten: antisemitische spreekkoren, onderbrekingen door vuurwerk, bekers op het veld, een hoofdwond voor Ajacied Davy Klaassen. Slot predikt dat het zondag vooral over voetbal moet gaan. "Ik hoop dat onze fans zich van hun goede kant laten zien en ons op een ongelofelijke manier steunen. In gezang en flink lawaai."

Gisteravond blikte Ajax-trainer John van 't Schip ook al vooruit op de Klassieker.

Van 't Schip ziet Ajax voor het eerst als underdog naar De Kuip gaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl