NOS Nieuws

Wekdienst 13/04: Protest bij Songfestivalconcert • Korfbalfinale in Ahoy

Goedemorgen! Bij Eurovision in Concert treden vanavond 28 van de songfestivalacts op. Er wordt vooraf geprotesteerd vanwege de deelname van Israël. Ook is vanmiddag de ontknoping van de Nederlandse korfbalcompetitie in Ahoy. PKC neemt het op tegen DVO.

Eerst het weer: het is vrij zonnig met enkele sluierwolken. Het wordt met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind flink warm; in het binnenland stijgt het kwik naar 20 tot 23 graden. In het noorden is het met 16 tot 19 graden een stukje minder warm.

Het weer van zaterdag 13 april

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • 28 songfestivaldeelnemers treden vanavond op bij Eurovision in Concert in AFAS Live in Amsterdam. Daarbij wordt ook gedemonstreerd. Reden is de oorlog in Gaza en het feit dat Israël mag meedoen aan het muziekevenement.
  • De eerste schop gaat de grond in voor Porthos, het project waarmee op grote schaal CO2 zal worden opgeslagen in lege aardgasvelden op de Noordzee.
  • Instanties maken zich zorgen over 'sharenting': het online delen van kinderfoto's. Het kan identiteitsfraude in de hand werken. Moet het verboden worden?
  • Vanmiddag is de ontknoping van de Nederlandse korfbalcompetitie in Ahoy, dat zoals elk jaar is uitverkocht. Regerend landskampioen PKC (Papendrecht) speelt tegen DVO (Bennekom).

Dit is er vannacht gebeurd:

De Surinaamse ex-president Desi Bouterse mag de Verenigde Staten niet meer in. Datzelfde geldt voor zes andere voormalig kopstukken uit het Surinaamse leger en een aantal familieleden. Reden is dat de zeven mannen betrokken waren bij de Decembermoorden in 1982.

Bouterse werd in 2019 veroordeeld tot 20 jaar cel, een straf die vorig jaar in hoger beroep overeind bleef. Hij had zich begin dit jaar moeten melden bij de gevangenis in Paramaribo, maar kwam niet opdagen. Bouterse staat sinds een maand op de opsporingslijst van Interpol.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een klein lichtpuntje voor de kinderen in Gaza. Op het strand vieren ze samen het einde van de ramadan. Met vliegers, schmink en spelletjes. Een lokale cameraploeg ging mee voor de NOS:

Kinderen in Gaza sluiten Ramadan vliegerend af: 'Om me niet somber te voelen'

Prettige zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl