NOS NieuwsAangepast

Dode en gewonden bij ongeluk met kabelbaan bij Antalya

Bij een ongeluk met een kabelbaan in de buurt van de Turkse badplaats Antalya is een dode gevallen, Zeker zeven mensen zijn gewond geraakt, meldt het ministerie voor Noodsituaties op X.

Het ongeluk vond gisteren plaats toen een van de palen die de kabelbaan dragen omviel. Vervolgens botste een cabine tegen die paal, waarna de inzittenden eruit vielen, op de berghelling die onder de kabelbaan ligt.

Het dodelijke slachtoffer was een 54-jarige Turkse man. De gewonden zijn per helikopter naar ziekenhuizen gevlogen. Hun toestand is volgens de Turkse autoriteiten niet ernstig.

Ongeluk met kabelbaan in Antalya

De kabelbaan werd stilgezet na het ongeluk, dat rond 18.00 uur gebeurde. In de 29 andere cabines zaten toen 184 mensen vast. Zij worden met helikopters eruit gehaald. Een ochtend later is die actie nog altijd bezig.

De Tunektepe-kabelbaan brengt bezoekers van het populaire Konyaalti-strand naar de top van de heuvel Tunektepe, op 618 meter hoogte. Daar is een uitkijkpunt over de stad Antalya. Veel Turken waren vrijdag nog vrij, als deel van de feestelijkheden na de vastenmaand ramadan.

Hoe de dragende paal kon omvallen is nog niet bekend. De openbaar aanklager van de stad Antalya is een onderzoek gestart naar de toedracht. De kabelbaan wordt gerund en onderhouden door de gemeente Antalya.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl