NOS Sport

Badmintonkoppel Tabeling/Piek stelt olympisch ticket veilig, Caljouw niet naar Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich bij de EK geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs. Het Nederlandse koppel behaalde de halve finales in het gemengd dubbelspel en is daardoor niet meer te achterhalen op de kwalificatieranglijst.

In de kwartfinales van de Europese kampioenschappen in het Duitse Saarbrücken versloegen Tabeling en Piek het Spaanse koppel Ruben Garcia/Lucia Garcia met 21-10, 21-11, terwijl de grootste concurrent van het Nederlandse duo - een koppel uit Singapore - al vroeg werd uitgeschakeld bij de Aziatische kampioenschappen.

De officiële kwalificatieranglijst wordt op 30 april gepubliceerd door de internationale badmintonbond, maar volgens de Nederlandse bond zijn Tabeling en Piek niet meer te achterhalen. Het duo, dat vorig jaar de Europese titel veroverde en nog steeds kans heeft op titelprolongatie, staat nu twaalfde.

Tabeling en Piek kijken uit naar Spelen met publiek: 'Krijg al kippenvel'

Na de EK kunnen Tabeling en Piek zich dus gaan voorbereiden op hun tweede Olympische Spelen als duo. In 2021 deden ze al samen mee aan de Spelen in Tokio, waar ze in de groepsfase werden uitgeschakeld. Voor Piek worden het zelfs haar derde Spelen.

Caljouw niet naar Parijs

Mark Caljouw kan zijn olympische droom uit zijn hoofd zetten. De Nederlandse nummer 47 van de wereld werd uitgeschakeld in de achtste finales van de EK, terwijl hij een medaille had moeten winnen om zich nog te plaatsen voor Parijs. Caljouw verloor met 21-18, 21-11 van de Deen Anders Antonsen, die vierde staat op de wereldranglijst.

Ook Joran Kweekel werd uitgeschakeld in de achtste finales van de EK. De nummer 111 van de wereldranglijst verloor van de Fransman Toma Junior Popov (17-21, 21-16, 21-14).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl