NOS SportAangepast

Badmintonsters Seinen en Jille winnen Dutch Open; goed voor hun olympische ranking

Badmintonduo Seinen/Jille prolongeert titel bij Dutch Open na sterke finale

Badmintonsters Debora Jille en Cheryl Seinen hebben bij de Dutch Open hun titel in het vrouwendubbel geprolongeerd. Het Nederlandse duo was in de Brabantse Maasport veel te sterk voor Julie Finne-Ipsen en Mai Surrow uit Denemarken: 21-9, 21-13.

Jille en Seinen, die op de 37ste plaats op de wereldranglijst staan, begonnen voor eigen publiek als favoriet voor de titel. Ze speelden namelijk tegen de nummer 256 van de wereld.

Vorig jaar pakten Jille en Seinen ook de titel in het vrouwendubbelspel bij de Dutch Open, maar dat gebeurde nadat hun tegenstander had opgegeven. Dit keer veroverden ze de trofee verdiend en op eigen kracht.

Agressieve smashes

In de eerste game liet het Nederlandse duo meteen weinig heel van de Deense vrouwen. Met agressieve smashes haalden ze de game razendsnel (18 minuten) binnen.

Ook in de tweede game hadden Jille en Seinen duidelijk de overhand. De Deense vrouwen speelden nog drie van de tien matchpoints weg, maar toen belandde de shuttle in het net en konden de Nederlandse vrouwen juichen.

Bekijk de reactie van Jille en Seinen:

Badmintonduo Jille/Seinen na winst op Dutch Open: 'Goede vertrouwensboost'

Seinen speelde met een tatoeage van de olympische ringen en een shuttle op haar arm. Dat sluit aan bij de ambities van het duo: ze willen naar Parijs.

Dankzij de eindzege hebben ze op weg daarnaartoe punten binnengehaald voor de olympische ranking. Het toernooi was niet van het hoogste niveau, dus bijzonder veel punten leverde het niet op, maar voor Seinen en Jille was het vooral belangrijk om vertrouwen te tanken. "We wilden hier het vertrouwen in ons partnerschap terugkrijgen. We zijn superblij dat we hier de winst hebben gepakt", zei Jille.

Om de Spelen te halen moet het duo bij de topzestien op de geschoonde wereldranglijst staan. Dat lonkt, maar is nog niet binnen. Pas in mei weten ze meer.

De komende weken spelen Seinen en Jille nog meer toernooien om punten te sprokkelen. Vlak voordat de ranglijst wordt opgemaakt staat er nog een EK op het programma: dat wordt een sleutelmoment.

Geen Piek en Tabeling

Jille en Seinen verdedigden op de slotdag van het internationale badmintontoernooi de Nederlandse eer. Selena Piek en Robin Tabeling, vorig jaar winnaars bij het gemengd dubbelspel, deden niet mee aan het toernooi in eigen land. Zij kozen voor een toernooi in Finland, waar meer punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl