In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Ajacied geeft 500 euro boete aan Feyenoord-juichers op zijn terras

Een horeca-eigenaar in het Brabantse Hoogerheide stond gistermiddag zo versteld van het dramatische spel van zijn favoriete club Ajax dat hij besloot de Feyenoord-fans op zijn terras te beboeten. Wie juichte voor Feyenoord, kreeg 500 euro toeslag op de rekening.

De rekening liep voor Feyenoordsupporters flink op

"Ik sta hier bekend als groot Ajax-supporter", legt Niels Kuylen, eigenaar van een bistro in Hoogerheide, een dag later uit aan Omroep Brabant. "Ik heb de Amsterdamse kruizen op m'n onderarm getatoeëerd en mijn dochter heet Xaja, dan weet je het wel."

Feyenoord boekte gisteren met 6-0 zijn grootste zege ooit op de aartsrivaal en dat kon Kuylen merken. "Elke keer als ik het terras op kwam, werd ik natuurlijk uitgelachen door die Feyenoord-fans."

Hij besloot daarom om op een ludieke manier wraak te nemen. "Er waren vier tafels met Feyenoord-supporters. En die heb ik alle vier zo'n bon gegeven met een juichtoeslag van 500 euro."

Wel om lachen

De Feyenoorders konden er volgens Kuylen wel om lachen. "Uit medelijden hebben ze die 500 euro natuurlijk betaald", grapt hij. "Een vrouw zei nog: 'maak er maar 720 van', maar dat heb ik natuurlijk ook niet gedaan."

Advertentie via Ster.nl