NOS Sport

Onderzoek naar UFC-kampioen Jones wegens doodsbedreiging aan dopingcontroleurs

De politie in het Amerikaanse Albuquerque doet onderzoek naar een vermeende doodsbedreiging door UFC-kampioen Jon Jones. De kooivechter zou twee dopingcontroleurs met de dood hebben bedreigd.

Dat gebeurde op 30 maart, toen er een onaangekondigde dopingcontrole bij Jones thuis plaatsvond. "Waarom komen jullie zo vroeg? Weet je wat er gebeurt met mensen die zomaar bij mij thuis komen? Die gaan dood", zou Jones volgens het politierapport hebben gezegd.

De 36-jarige Jones is kampioen zwaargewicht bij de UFC, de grootste vechtsportbond ter wereld. In zijn turbulente carrière werd hij al drie keer geschorst, waarvan tweemaal wegens dopingovertredingen.

Bedreigd

Bij de dopingcontrole eind maart zou Jones zich volgens de controleurs van Drug Free Sport aanvankelijk welwillend hebben opgesteld. Nadat het niet was gelukt om te plassen, stelden de dopingcontroleurs voor een bloedtest te doen.

Daarop zou Jones geagiteerd en gespannen hebben gereageerd. Hij pakte de telefoon van een vrouwelijke dopingcontroleur af en maakte daarmee een filmpje. Op die video, die in handen is van de politie, zou een stevige woordenwisseling te zien zijn.

Jones ging op enkele centimeters van de controleurs staan, die zich bedreigd voelden. De vermeende doodsbedreiging werd pas geuit nadat het filmen was gestopt.

'Vriendschappelijk'

Uiteindelijk kwam Jones tot bedaren en heeft hij alsnog een urinestaal afgeleverd. In een bericht op Instagram spreekt hij de beschuldiging tegen.

"De onprofessionaliteit van de controleurs was frustrerend voor me, maar uiteindelijk zijn we vriendschappelijk uit elkaar gegaan. Er waren geen bedreigingen", schrijft de kooivechter.

Om dat te ondersteunen plaatste hij een video van een bewakingscamera waarop te zien is hoe hij op zijn oprit met een high five afscheid neemt van de controleurs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl