Khabib Nurmagomedov (l) in actie tegen Justin Gaethje
NOS Sport

UFC-vechter Noermagomedov behoudt wereldtitel en kondigt afscheid aan

UFC-vechter Chabib Noermagomedov heeft in Abu Dhabi zijn wereldtitel in het lichtgewicht met succes verdedigd. De Rus won in de tweede ronde door Justin Gaethje uit Amerika met een nekklem uit te schakelen.

Direct na afloop van het gevecht liet Noermagomedov, door velen gezien als een van de beste vechters ooit in zijn klasse, weten met pensioen te gaan. "Zonder mijn vader zal ik nooit meer terugkeren", vertelde een emotionele Noermagomedov, die zijn vader afgelopen zomer verloor door het coronavirus. Noermagomedov verloor geen van zijn 29 gevechten.

De beslissing van de man uit Dagestan betekent ook dat er geen herhaling komt van de partij tegen die andere grootheid, Conor McGregor. Het gevecht was een lang gekoesterde wens van organisator UFC.

McGregor feliciteerde Noermagomedov via zijn sociale kanalen en deelde ook zijn medeleven richting de Rus. Ook liet hij weten dat hij wel echt doorgaat. Eerder liet hij weten dat hij ook een punt zet achter zijn imposante carrière, maar hij kwam begin dit jaar terug op zijn besluit.

Khabib Noermagomedov na afloop van zijn partij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl