Kamaru Usman
NOS Sport

Kooivechters UFC gaan toch naar eiland: Yas Island in Abu Dhabi

Vechtsportorganisatie UFC gaat alsnog evenementen organiseren op een privé-eiland. Dat zal gebeuren in Abu Dhabi. De grootste vechtsportorganisatie ter wereld wilde al eerder vanwege de coronapandemie al haar evenementen verplaatsen naar een privé-eiland, maar zag daar toen vanaf.

In juli zullen er vier evenementen, zonder publiek, gehouden worden op Yas Island, waar ook het Yas Marina circuit ligt dat wordt gebruikt voor Formule 1-races.

De UFC was in april van plan om te gaan vechten op een privé-eiland om zo het coronavirus te ontwijken en UFC 249 gewoon volgens planning te laten afwerken. Van dat plan werd toen nog afgezien. Onder meer vanwege de hevige kritiek op de plannen.

De gevechten vonden uiteindelijk in Jacksonville plaats. De UFC was de eerste bond die weer wedstrijden ging organiseren in de VS. De bond had daar in Florida toestemming voor gekregen omdat het onder de 'essentiële bedrijven' valt.

Het evenement in Florida zorgde ook nog voor ophef: Ronaldo 'Jacaré' Souza en twee van zijn begeleiders bleken besmet met het coronavirus. Het besmette drietal is direct in isolatie gegaan en Souza werd van de deelnemerslijst gehaald.

Geweldige infrastructuur

"Alles gebeurt op het eiland", zegt voorzitter Dana White over het project in Abu Dhabi. "Iedereen krijgt zijn eigen trainingsfaciliteiten waar ze voor zichzelf kunnen trainen en we hebben zelfs een trainingskooi op het strand. De infrastructuur zal geweldig zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl