NOS Sport

Vechtsportevenement UFC ondanks kritiek en besmetting toch van start

UFC gaat van start ook al heeft een van de vechters corona

Er wordt komende nacht weer gesport in Amerika. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het veelbesproken vechtsportevenement UFC 249 heeft, ondanks dat het coronavirus ook in de Verenigde Staten het leven op z'n kop zet, drie shows in acht dagen gepland in Florida, zonder publiek. Komende nacht is de eerste in Jacksonville.

Het besluit om weer wedstrijden te gaan organiseren leverde de afgelopen weken al veel kritiek op en tot overmaat van ramp is een van de kooivechters nu ook nog eens positief getest op het coronavirus.

Ronaldo 'Jacaré' Souza en twee van zijn begeleiders zijn besmet met COVID-19, schrijft de UFC (Ultimate Fighting Championship) in een verklaring. Het besmette drietal is per direct in isolatie gegaan en Souza is van de deelnemerslijst gehaald. Vrijdag was de Braziliaanse vechter nog aanwezig bij de weging, waar hij opmerkelijk genoeg al een mondkapje droeg.

Jairzinho Rozenstruik

Er blijven door de afmelding van Souza nog 22 vechters en hun begeleiding over. Er worden in het stadion slechts 150 mensen toegelaten. Om 04.00 (Nederlandse tijd) staat het eerste UFC-gevecht sinds acht weken op het programma. Ook de in Suriname geboren Jairzinho Rozenstruik komt in actie in Florida, bij de zwaargewichten.

Jairzinho Rozenstruik bij de weging van de UFC

De grootste vechtsportorganisatie ter wereld was eerst van plan om haar evenementen te verplaatsen naar een privé-eiland. Dat idee werd een maand geleden ook al met verontwaardiging ontvangen, waarna de UFC besloot om de gevechten te verplaatsen naar Jacksonville, in de Amerikaanse staat Florida.

De UFC is de eerste bond die weer wedstrijden gaat organiseren in de VS. De bond heeft daar in Florida toestemming voor gekregen omdat het onder de 'essentiële bedrijven' valt.

Advertentie via Ster.nl