Met helikopters werden mensen weggehaald uit het getroffen gebied
NOS Nieuws

Dagen na zware aardbeving Taiwan honderden mensen gered

In Taiwan hebben reddingswerkers inmiddels honderden mensen gered die vastzaten in een nationaal park na de zware aardbeving in de nacht van dinsdag op woensdag. Het dodental is inmiddels opgelopen tot dertien.

Volgens persbureau DPA zijn er dit weekend meer dan vierhonderd toeristen en bewoners van het Taroko National Park met onder meer helikopters naar een veilige plek gebracht. In dat gebied zijn aardverschuivingen geweest en zijn wegen beschadigd en geblokkeerd geraakt.

De autoriteiten zoeken nog naar zeker zes mensen, onder meer met drones. Ook een Turks reddingsteam helpt mee met de zoekactie. Eerder deze week was er geen contact mogelijk met medewerkers van een hotel in Taroko.

Het epicentrum lag zo'n 18 kilometer ten zuiden van de stad Hualien:

Er wordt onder meer gezocht naar een stel uit Australië. Op beelden is te zien dat zij vlak voor de aardbeving uit een busje stappen en een wandelpad op gaan. Langs dat pad hebben reddingswerkers eerder al drie lichamen gevonden. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Lin wordt er op die plek nu verder gezocht.

De aardbeving was met een kracht van 7,2 de zwaarste in 25 jaar in Taiwan. Behalve de dertien dodelijke slachtoffers raakten meer dan 1100 mensen gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl