NOS Nieuws

Wekdienst 6/4: Uitzonderlijk warme zaterdag • Wielrensters rijden Parijs-Roubaix

Goedemorgen! Vandaag wordt bekend welk boek de Woutertje Pieterse Prijs wint en Max Verstappen rijdt de kwalificatie voor de Grote Prijs van Japan.

Eerst het weer: het wordt vandaag een zonnige dag. Er staat een zuidenwind, windkracht 3 tot 5 en het is zeer warm voor de tijd van het jaar. Het wordt maximaal 23 graden op de Waddeneilanden tot 25 graden in het uiterste oosten en zuiden van het land. De wind voert veel zand uit de Sahara aan.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Zo'n 400 campings houden een open dag aan het begin van het kampeerseizoen.
  • Max Verstappen en de andere Formule 1-coureurs rijden vanaf 08.00 uur de kwalificatie voor de Grote Prijs van Japan. In de laatste vrije training voor de Grand Prix zette hij de snelste tijd neer. Je kunt de kwalificatie volgen in ons liveblog.
  • De wielerkoers Parijs-Roubaix wordt voor de vierde keer verreden door de vrouwen. De wedstrijd is vanaf 15.15 uur tot de finish op de wielerbaan in Roubaix te volgen via NOS.nl en NPO 1. Morgen is het de beurt aan de mannen.
  • Korfballiefhebbers komen aan hun trekken met de halve finale tussen DVO en LDODK. De wedstrijd in Bennekom gaat om 19.30 uur van start en is live te bekijken via NOS.nl en NOS-app.
  • De winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs wordt bekend. De literatuurprijs wordt elk jaar toegekend aan het beste kinderboek van het jaar.

Dit is er vannacht gebeurd:

Duikers hebben het lichaam geborgen van een derde slachtoffer van het brugongeluk in de Amerikaanse stad Baltimore. Het gaat om een 38-jarige wegwerker.

Kort na het ongeluk van ruim anderhalve week geleden werden al de lichamen van twee andere wegwerkers geborgen. Er vielen zes doden bij het ongeluk; er wordt nog gezocht naar drie lichamen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Van de formatie horen we nu niet zo veel, maar stil was het niet in Den Haag. Hebben Nederlandse politici zich laten omkopen door Rusland? En wat gebeurde er opeens in de Eerste Kamer, toen het over Gronings gas ging? Dat en meer in Rondje Binnenhof #64.

Een hoop emoties over Russische inmenging en Gronings gas | Rondje Binnenhof #64

Een mooie zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl