Beelden uit Charkiv van vannacht
NOS Nieuws

Zeker zes doden en tien gewonden bij Russische luchtaanval op Charkiv

Bij een Russische droneaanval op de Oekraïense stad Charkiv zijn zes mensen om het leven gekomen, melden lokale autoriteiten. Ook zouden er tien gewonden zijn gevallen.

De aanval vond vlak na middernacht plaats. Volgens de politie werden met drones woonwijken aangevallen, waarna er op verschillende plekken brand uitbrak.

Volgens de burgemeester van de stad hebben de drones veel schade aangericht, onder meer aan flatgebouwen, winkels en een tankstation.

Beelden uit Charkiv van vannacht:

Oekraïners schuilen ondergronds terwijl de stad boven hen wordt gebomardeerd

Charkiv, in het noordoosten van Oekraïne, was de afgelopen weken vaker het doelwit van luchtaanvallen. Donderdag kwamen nog vijf mensen om het leven bij een luchtaanval op de tweede stad van het land. Door de aanvallen zitten inwoners regelmatig zonder stroom.

De stafchef van de Oekraïense president Zelensky, Andriy Yermak, ziet Charkiv als het meest waarschijnlijke doelwit van een nieuw offensief in mei of juni. Dat zei hij deze week in een interview met nieuwssite Politico.

Bekijk hieronder beelden van de aanval van afgelopen donderdag, toen hulpverleners werden aangevallen na een eerdere aanval:

Nachtelijke drone-aanvallen brengen dood en verwoesting in Charkiv

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl