Een Russische Su-27 in de Donbas-regio, 2022
NOS NieuwsAangepast

'Russische gevechtsvliegtuigen vernietigd na droneaanval Oekraïne'

Oekraïne heeft bij een droneaanval op Rusland een basis voor gevechtsvliegtuigen geraakt, meldt persbureau Reuters op basis van Oekraïense bronnen. Daarbij zouden zes Russische vliegtuigen zijn vernietigd en nog eens acht toestellen zwaar beschadigd zijn geraakt. Ook de Oekraïense tak van de BBC bericht over de aanval.

Rusland heeft de aanval niet bevestigd en de aanval kan niet onafhankelijk worden geverifieerd. Het Russische staatspersbureau RIA meldt alleen dat er in de buurt van de vliegbasis 53 Oekraïense drones zijn neergehaald.

De Morozovsk-basis waar de gevechtsvliegtuigen staan, ligt in de regio Rostov die grenst aan Oekraïne. Oekraïense bronnen hebben aan de BBC laten weten dat de straaljagers, de Su-27 en de Su-24, gebruikt worden aan de frontlinie. Er zouden tot twintig militairen kunnen zijn omgekomen bij de aanval, zeggen de bronnen.

Reddingswerkers

Rusland heeft vandaag ook aanvallen uitgevoerd op Oekraïne, meldt de gouverneur van de zuidelijke stad Zaporizja. Daarbij zouden drie mensen zijn omgekomen. Een van de beschietingen vond volgens de gouverneur plaats op het moment dat reddingswerkers ter plekke waren na een andere raketaanval van 40 minuten eerder.

Double-tapping, het na een korte pauze hervatten van aanvallen op dezelfde plek, gebeurt vaker. Het is een tactiek die het Russische leger al jarenlang hanteert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl