De legerhelikopter met daarin president Biden vliegt over de ingestorte brug in Baltimore
NOS Nieuws

Derde slachtoffer brugongeluk Baltimore geborgen, Biden belooft herbouw

Duikers hebben het lichaam geborgen van een derde slachtoffer van het brugongeluk in de Amerikaanse stad Baltimore. Het gaat om een 38-jarige wegwerker.

Kort na het ongeluk van ruim anderhalve week geleden werden al de lichamen van twee andere wegwerkers geborgen. Er vielen in totaal zes doden bij het ongeluk; er wordt nog gezocht naar drie lichamen.

Burgemeester Scott van Baltimore zegt in een persverklaring dat "alles wat in onze macht ligt" zal worden gedaan om de families te steunen van de personen die nog worden vermist.

Biden vliegt met helikopter over brug

De brug stortte in nadat een vrachtschip tegen een brugpijler was aangevaren. De bemanning van het schip had even daarvoor gemeld dat alles op het schip was uitgevallen en dat het schip onbestuurbaar was.

De vondst van het lichaam van het derde slachtoffer van de bruginstorting viel samen met een bezoek van president Biden aan Baltimore. Hij vloog onder meer met een legerhelikopter over de haven van de stad en sprak met nabestaanden van de slachtoffers.

"Vanuit de lucht zag ik een brug die volledig uit elkaar is getrokken, maar op de grond zie ik een gemeenschap die samen is gekomen", zei Biden.

Hij beloofde dat de federale overheid het herbouwen van de brug volledig zal betalen en zei te verwachten dat het Congres die belofte "snel" zal onderschrijven.

Het moment dat de brug instort en wat daarvoor gebeurde

Het ongeluk leidde tot een ravage in de haven. Daardoor wordt het scheepvaartverkeer zwaar gehinderd en dat heeft flinke economische gevolgen; de haven van Baltimore behoort tot de belangrijkste havens van de Amerikaanse oostkust. Onder meer de autobranche, de bouw en de agrarische sector verschepen veel goederen via de haven.

Het is de bedoeling dat grote vrachtschepen eind deze maand weer beperkt door de haven kunnen varen, waarna de haven eind mei weer volledig open moet zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl