De ingestorte brug en het vrachtschip dat het ongeluk veroorzaakte
NOS Nieuws

Zes vermisten brugongeluk vermoedelijk niet meer in leven, zoeken gestaakt

Zes mensen die nog worden vermist na de instorting van een brug in de Amerikaanse stad Baltimore, leven waarschijnlijk niet meer. Dat zegt de politie van de staat Maryland. De reddingsdiensten hebben het zoeken opgeschort tot in de ochtend.

De zes vermisten waren wegwerkers die op de 2,5 kilometer lange Francis Scott Key Bridge aan het werk waren toen een containerschip een van de pijlers van de brug ramde. De bemanning van het schip zou de controle over het vaartuig zijn kwijtgeraakt. Twee mensen werden uit het water gered.

Het zoeken naar de vermisten gaat verder om 06.00 uur plaatselijke tijd. Dan wordt er met duikers verder gezocht.

Het moment dat de brug instort en wat daarvoor gebeurde

Eerder meldden de autoriteiten dat er onder water met sonartechnologie vijf voertuigen zijn gevonden, waaronder een cementtruck. Duikers hebben geprobeerd bij de voertuigen te komen, maar het werk ter plekke is erg moeilijk volgens een brandweerwoordvoerder.

De National Transportation Safety Board, die toezicht houdt op de veiligheid van het transport in de VS, gaat naar verwachting in de loop van woensdag aan boord van het vrachtschip om onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeluk.

President Biden noemde het instorten van de brug gisteren een "verschrikkelijk ongeluk". Hij heeft toegezegd dat de Amerikaanse federale overheid zal betalen voor het herstel van de brug. "Ik reken op de volledige steun van het Congres", zei de president.

Biden wil dat er snel wordt begonnen met de herbouw en niet wachten op een onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeluk. "Ik heb aan mijn team de opdracht gegeven hemel en aarde te bewegen om de brug zo snel mogelijk te herstellen en heropenen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl