Burgemeester Stemerdink onthult het gedenkteken
NOS Nieuws

Voorschoten herdenkt dodelijk treinongeluk, burgemeester onthult kunstwerk

Het is vandaag een jaar geleden dat twee treinen op een bouwkraan botsten bij station Voorschoten. Het dodelijke ongeluk werd vandaag herdacht op een besloten bijeenkomst. Omwonenden en andere betrokkenen waren daarbij aanwezig. Burgemeester Stemerdink onthulde een kunstwerk op de plaats van het ongeval.

In de nacht van 3 op 4 april botsten zowel een passagierstrein als een goederentrein op een bouwkraan. De kraanmachinist die de bouwkraan bestuurde kwam daarbij om het leven. In de trein zaten vijftig mensen, van wie er dertig gewond raakten. Onder hen was ook de machinist van de Intercity.

Kunstwerk

De herdenking in Voorschoten werd bijgewoond door commissaris van de Koning Jaap Smit, omwonenden, vertegenwoordigers van ProRail, NS, BAM, de politie, Veiligheidsregio Hollands Midden en het gemeentebestuur van Voorschoten.

Burgemeester Stemerdink onthulde een kunstwerk aan het Geestwoningpad, vlak bij de plek waar de trein ontspoorde en in een weiland belandde. Het is een lessenaar met een zwart-witfoto van de verongelukte treinstellen, gezien vanuit de lucht.

Geen strafvervolging

Eerder deze week maakte het Openbaar Ministerie bekend dat niemand strafrechtelijk vervolgd wordt. Justitie concludeerde dat er sprake is geweest van een ongeluk.

De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) doet momenteel onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De bevindingen komen naar verwachting volgende maand.

Het kunstwerk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl