NOS Nieuws

Geen strafvervolging voor dodelijk treinongeval Voorschoten

Het Openbaar Ministerie gaat niemand strafrechtelijk vervolgen voor het dodelijke treinongeval bij Voorschoten van vorig jaar. Bij dat ongeluk kwam een kraanmachinist om het leven. Justitie concludeert dat er sprake is geweest van een ongeluk.

Bijna een jaar geleden, in de nacht van 3 op 4 april, botste zowel een passagierstrein als een goederentrein op een bouwkraan. Bouwbedrijf BAM was ingehuurd voor nachtelijk werk aan het spoor. Daarvoor werden twee van de vier sporen bij Voorschoten vrijgehouden.

Overgestoken

De andere twee sporen zouden ook buiten werking worden gesteld zodat de ploeg op de afgesproken plek kon komen. Voordat dit gebeurde is de machinist om onverklaarbare reden overgestoken. Na de botsing reed de passagierstrein op de resten van de mobiele kraan. In die trein zaten vijftig mensen, negentien van hen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag lag daarna dagenlang stil. Naar wat er zich precies heeft afgespeeld bij dat treinongeluk doet de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzoek. Volgens de OVV zit het onderzoek in de afrondende fase en wordt halverwege mei het eindrapport verwacht.

Het voorste deel van de intercity raakte volledig ontkoppeld van de andere wagons en kwam haaks op de rijrichting in een weiland terecht:

Dronebeelden tonen enorme ravage bij treinongeluk bij Voorschoten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl