Peter Bosz
NOS VoetbalAangepast

Bosz geïrriteerd op persconferentie: 'Mensen trekken mijn integriteit in twijfel'

PSV-trainer Bosz vindt het kwalijk dat sommige mensen zeggen dat hij als trainer soms acteert voor de camera. Na de eerste competitienederlaag tegen NEC, afgelopen zaterdag, noemde de trainer zijn ploeg 'hautain en arrogant'. Volgens anderen zou hij dat doen om zijn ploeg op scherp te zetten.

ESPN-analist Kenneth Perez noemde het optreden van Bosz na afloop een act. Dat zorgde bij de Apeldoorner voor irritatie.

"Daar heb ik me kapot aan geërgerd", aldus Bosz. "Ik speel namelijk geen spelletjes, ik geef alleen mijn mening. Dat wordt toch van mij gevraagd? De mensen die mij al wat langer kennen, weten dat ik zeg wat ik vind. Mensen die dit opperen kennen mij niet en trekken mijn integriteit in twijfel. Dat moeten ze niet doen."

'Het gaat wat minder makkelijk'

Nog altijd vindt Bosz dat zijn ploeg een slechte wedstrijd heeft gespeeld bij NEC. "En dat vinden de spelers ook." Daar werd dan ook flink van gebaald in Eindhoven.

"We hadden graag met de druk doorgespeeld dat we nog niet hadden verloren. Dat was natuurlijk een geweldige prestatie waar we trots op moeten zijn. We wisten dat een nederlaag een keer kon voorkomen, dat het pas in wedstrijd 27 is, is heel knap. Nu is het zaak dat we wedstrijd 28 weer winnen."

Kijk hier naar de uitleg van Bosz over zijn irritaties:

Bosz zegt niet te acteren voor de camera: 'Ik zeg gewoon wat ik vind'

Maar Bosz erkent ook dat dat niet zomaar gebeurt. "Het gaat wat moeilijker dan een paar weken geleden, ja. We scoorden in het verleden ook meer dan nu, maar dat is ook logisch. Tegenstanders gaan ons beter analyseren en wij steken zelf ook niet in de vorm dat we een hoger rendement uit onze kansen halen. Maar daar hoeven we niet dramatisch over te doen. Het is namelijk ook niet zo gek lang geleden dat wij zeven keer scoorden tegen PEC Zwolle."

Geen Lozano en Saibari

Dinsdagavond, tegen Excelsior, krijgt PSV de kans om voor de 24ste keer te winnen dit seizoen. Dat moet wel gebeuren zonder Hirving Lozano en Ismaël Saibari. Zij zijn geblesseerd.

Lozano werd afgelopen zaterdag al na 45 minuten met een blessure gewisseld en heeft enkele dagen na die wedstrijd nog altijd last van zijn blessure. "Het is niet ernstig", zei Peter Bosz vanmiddag op de persconferentie. "Lozano twijfelde zaterdag of hij door moest spelen of niet, maar toen hebben wij besloten dat risico niet te nemen."

Hirving Lozano ontbreekt tegen Excelsior

Waar de Mexicaan last van heeft, is niet duidelijk. Bosz heeft besloten geen extra vervanger op te nemen in de wedstrijdselectie.

Niet alleen de Mexicaanse buitenspeler ontbreekt tegen Excelsior. Ook Ismaël Saibari is er niet bij tegen de nummer 16 van de eredivisie. "Hij viel bij NEC uit in de warming- up. Hij vertrouwde het zelf niet en speelde daarom ook niet. Wij zijn na zijn peesblessure ook voorzichtig met hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl