Luuk de Jong baalt van de nederlaag bij NEC
NOS Voetbal

PSV likt de wonden nu ongeslagen reeks voorbij is: 'Waren arrogant en hautain'

Een bijzonder fraaie mijlpaal stond op het spel in de laatste acht wedstrijden van het seizoen, maar tegen NEC ging het zaterdagmiddag mis voor PSV. Door een 3-1 nederlaag tegen NEC kan PSV niet meer ongeslagen kampioen worden. "Dit doet heel veel pijn", zegt aanvoerder Luuk de Jong.

Joey Veerman keek eens goed om zich heen na het laatste fluitsignaal. Zijn gezicht stond op onweer en het besef begon in te dalen. PSV verliest voor het eerst dit seizoen. "We zijn de ongeslagen status kwijt, dat doet heel veel pijn. Het was ook totaal niet nodig", zegt de middenvelder. "Iedereen baalt natuurlijk."

Dat zal de Volendammer extra doen, want hij zorgde er persoonlijk voor dat NEC terug kon komen in de wedstrijd. Nadat Veerman werd aangespeeld door zijn doelman, verspeelde hij de bal en veroorzaakte de middenvelder een strafschop.

"Ja, dat doe ik niet goed. Ik weet niet of het echt een strafschop is, maar het was zeker niet goed van mij. Maar daarna spelen we in de tweede helft ook echt heel bedroevend."

Bekijk hier de reacties van PSV'ers Bosz, De Jong en Veerman na de eerste nederlaag van het seizoen:

Dat vond zijn coach, Peter Bosz, ook. "We hebben terecht verloren van een veel beter NEC. Dit was een heel slecht PSV. Alles begint bij houding en instelling en wij hadden vandaag een arrogante en hautaine houding."

Dat PSV de ongeslagen status kwijtraakt, doet de trainer uit Apeldoorn minder. "Dat zou er een keer van komen, dat is logisch. Dat het pas na 27 wedstrijden gebeurt, is wel knap. Maar het is nu volledig aan onszelf te wijten dat de serie onderbroken wordt."

'Voor de kop slaan'

Aanvoerder Luuk de Jong deelde zaterdag ook in de malaise. De spits miste een strafschop en verzuimde PSV daarmee terug te helpen in de wedstrijd. "Cillessen pakt hem goed, maar ik moet hem ook gewoon beter inschieten. Maar eigenlijk verdienden we het vandaag ook niet om te winnen."

De Jong baalt dat een heel seizoen niet verliezen, net zoals Ajax dat deed in 1994/1995, niet meer geëvenaard kan worden. "Dat doet heel veel pijn. Als je deze wedstrijd terug gaat kijken, ga je jezelf voor de kop slaan dat je die ongeslagen reeks niet hebt vastgehouden. We hebben een doel, kampioen worden, maar als je dat kan neerzetten, moet je er ook voor gaan. Het zat er alleen niet in vandaag."

Extra feestje voor Cillessen: 'Wil stiekem mee naar het EK'

Door de gemiste strafschop vierde één speler op het veld een extra feestje, dat was Cillessen. Hij pakte namelijk voor het eerst in zijn carrière een penalty in de eredivisie.

Laatst deed hij dat ook al tegen RKC, maar toen moest de strafschop opnieuw genomen worden. "Toen zei ik al: ik bewaar hem wel voor een beter moment. Nou, dit was wel een aardig moment, volgens mij", lachte de keeper.

Cillessen denkt stiekem nog aan EK met Oranje: 'Zolang ik speel, ben ik beschikbaar'

Met het keren van de inzet van De Jong snoert de Groesbeker ook voor even de mond van alle criticasters, vindt hij. "Mensen hebben mij uitgelachen, nu kan ik lachen. Dit is sportieve wraak", zei hij tegenover ESPN.

Tegenover de NOS zegt de keeper dat hij hiermee laat zien weer op de goede weg te zijn. "Ik ben onderweg terug naar het niveau dat ik kan halen. Ik hoop stiekem ook dat ik nog mee mag naar het EK. Zolang ik de handschoenen aanheb, ben ik beschikbaar en dan is het aan de bondscoach en de keeperstrainer om te bepalen of ik goed genoeg ben en of ze me mee willen nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl