NOS Nieuws

Wekdienst 1/4: Tweede Paasdag, processie in Maastricht • Uitvaart en rouwstoet Def Rhymz

Goedemorgen! Vandaag is het Tweede Paasdag. In Maastricht vindt een processie plaats met een reliek van de Heilige Bernadette. En in Rotterdam vindt de besloten uitvaart van rapper Def Rhymz plaats, gevolgd door een openbare rouwstoet.

Eerst het weer: vandaag begint de dag druilerig met vooral in het oosten regen. In de middag wordt het geleidelijk wat droger en breekt zelfs de zon door. De temperatuur ligt rond de 13 graden vandaag.

Het weer van maandag 1 april 2024

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanaf vandaag is er een kleine maand lang een reliek van de Heilige Bernadette in Nederland. In Maastricht vindt een processie plaats met het reliek, de organisatie verwacht duizenden aanwezigen.
  • In Duitsland is met ingang van vandaag het bezit en de kweek van cannabis voor eigen gebruik legaal. Volgens de nieuwe wet mag je 25 gram cannabis op zak hebben en drie planten voor de kweek bezitten.
  • De besloten uitvaart van rapper Def Rhymz vindt plaats in Rotterdam. Voorafgaand gaat een openbare rouwstoet langs belangrijke plekken uit zijn leven. Def Rhymz overleed een week geleden op 53-jarige leeftijd.
  • In het nationale bekertoernooi bij het volleybal staat voor de mannen- en vrouwenteams de finale op het programma. De wedstrijden zijn te volgen op NOS.nl en NPO 1.

Dit heb je gemist:

In Jeruzalem zijn afgelopen avond en nacht tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de regering van premier Netanyahu. Het was volgens Israëlische media de grootste anti-regeringsbetoging sinds het begin van de oorlog.

Bij het Israëlische parlement, de Knesset, eisten demonstranten het opstappen van de premier en het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. Ook willen familieleden van gijzelaars dat er zo snel mogelijk een deal met Hamas wordt gesloten om hun geliefden vrij te krijgen.

Op de achtergrond speelt eveneens nog onvrede over de omstreden juridische hervormingen mee, waartegen vorig jaar massaal werd gedemonstreerd in Israëlische steden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Op honderden plaatsen, vooral in het oosten van het land, zijn gisteren de traditionele paasvuren ontstoken.

In het Overijsselse Schalkhaar gebeurde dat op een bijzondere manier:

Paasvuren ontstoken omringd door kinderen, drones en een vuurspuwer

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl