Feyenoord herstelt zich van vroege 0-2 achterstand en wint van Utrecht

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - FC Utrecht

Feyenoord moest er hard voor werken, maar in de eigen Kuip hebben de Rotterdammers ondanks een vroege 0-2 achterstand alsnog gewonnen van FC Utrecht. In Rotterdam werd het uiteindelijk 4-2.

De overwinning op Utrecht zorgt ervoor dat Feyenoord het gat met koploper PSV, dat zaterdagavond met 3-1 verloor bij NEC, heeft verkleind tot zeven punten. Utrecht blijft achtste.

Utrecht begon furieus aan het duel en dat leverde Feyenoord al in de eerste minuten flink wat problemen op. Op het moment dat het thuispubliek oud-Feyenoorder en publiekslieveling Jens Toornstra nog aan het bezingen was, bracht diezelfde Toornstra een hoekschop gevaarlijk voor het Feyenoord-doel.

De bal werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar Othmane Boussaid dacht geen moment na en kegelde de bal in de verre hoek achter Feyenoord-goalie Timon Wellenreuther.

Bekijk hieronder de interviews na de wedstrijd.

De Rotterdammers moesten dus meteen aan de bak, maar het duurde tot de tiende minuut voordat de ploeg van trainer Arne Slot grip op het duel kreeg. Het leverde kansjes op voor Santiago Gimenez (zijnet), Yankuba Minteh (afzwaaier en schot net naast) en Igor Paixao (redding keeper Vasilis Barkas).

Hartman schreeuwt het uit

Feyenoord werd sterker en sterker en Utrecht loerde op de counter. Die kwam er na een klein half uur toen verdediger Niklas Vesterlund uitbrak. Quilindschy Hartman ging in de achtervolging, maar tikte daarbij de Deen in het strafschopgebied aan.

Scheidsrechter Allard Lindhout wees naar de stip, maar de schrik bij de thuisploeg zat meer in de pijnlijke kreten die Hartman uitsloeg. De back van Feyenoord en Oranje leek zich verstapt te hebben, maar kon wel lopend van het veld.

Quilindschy Hartman schreeuwt het uit van de pijn

Sam Lammers schoot vervolgens de toegekende strafschop feilloos binnen, waarna Feyenoord flink in de achtervolging moest.

Schitterend doelpunt Paixao

Die achtervolging kreeg al na een paar minuten gestalte dankzij een schitterende treffer van Paixao. De Braziliaan stoomde op en haalde uit van een meter of dertig. Via de onderkant van de lat vloog de bal in het doel.

Na rust gingen beide ploegen nog meer de (fysieke) strijd met elkaar aan. Utrecht hield de gelederen goed gesloten, maar Feyenoord draaide de duimschroeven steeds meer aan.

Igor Paixao haalt uit voor de 1-2

Na een afgekeurde goal van Minteh wegens buitenspel was het Bart Nieuwkoop die na goed voorbereidend werk van David Hancko de gelijkmaker binnenkopte. Niet veel later mocht Hancko zelf de felicitaties in ontvangst nemen.

Eerst speelde hij Utrecht-verdediger Oscar Fraulo door de benen, waarna de Slowaaks international de bal hard in de kruising joeg: 3-2.

Utrecht kroop daarna weer wat meer uit de schulp en was weer iets meer op de helft van Feyenoord te vinden. Echte kansen leverde het echter niet meer op.

Sauer scoort

Na een foutje in de opbouw van de bezoekers was het invaller Leo Sauer, die deze week zijn interlanddebuut maakte voor Slowakije, die er 4-2 van maakte voor Feyenoord. De 18-jarige vleugelspeler kon alleen op het doel van Barkas af en maakte simpel zijn tweede doelpunt van het seizoen.