Émile (2) werd sinds vorig jaar vermist
NOS NieuwsAangepast

Resten van vermiste Franse peuter Émile na maanden gevonden

In Frankrijk zijn lichaamsresten gevonden van een peuter die al maanden werd vermist. Dat melden Franse media op basis van het parket. Onderzoekers wisten botten te identificeren die gisteren bij het gehucht Le Haut Vernet zijn teruggevonden.

De 2-jarige Émile verdween begin juli vorig jaar in de buurt van dat bergdorpje in het zuidoosten van Frankrijk. Er kwam een grote zoekactie op gang, maar van de peuter ontbrak ieder spoor.

Dit zijn beelden van afgelopen juli, toen kosten noch moeite werden gespaard om Émile te vinden:

Brandweer, politie en grote groep vrijwilligers zoeken naar vermiste Emile

Volgens het parket zijn er gisteren botten gevonden in de buurt van waar hij verdween. De Franse omroep BFMTV meldt dat een wandelaar overdag een schedel ontdekte. Onderzoek van het parket heeft inmiddels uitgewezen dat het gaat om resten van Émile.

Op de plek waar de schedel lag is eerder uitgebreid gezocht. De politie doet nu verder onderzoek, in de hoop meer stoffelijke resten van het jongetje te vinden.

Het is nog niet duidelijk hoe de peuter is overleden. De Franse justitie gaat wel uit van een misdrijf en niet meer van een vermissingszaak.

De familie van de peuter is vanmorgen op de hoogte gebracht. Een paar dagen geleden reconstrueerden acteurs in het dorp nog de dag dat Émile verdween.

Politiemensen bij de plek waar de stoffelijke resten van Émile zijn gevonden

De jongen werd voor het laatst gezien in een steegje bij het huis van zijn grootouders. Volgens Franse media waren zijn opa en oma bezig om de auto klaar te maken voor een ritje.

Een zoektocht bracht 800 vrijwilligers op de been. In november werden er nog huiszoekingen gedaan. Ook werd er een speciale tiplijn geopend. Daar kwamen vorig jaar 1200 meldingen binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl