Gendarmes zoeken mee naar de 2-jarige Emile
NOS Nieuws

Geen spoor van vermiste Franse peuter, land houdt adem in

In Frankrijk wordt al dagen gezocht naar de 2-jarige Emile. Het jongetje verdween zaterdag spoorloos bij het gehucht Le Haut Vernet in de Franse Alpen. Zondagochtend kwam een grote zoekactie op gang, maar tot op heden is er geen enkele aanwijzing van wat er gebeurd kan zijn.

Een grote groep vrijwilligers zoekt vandaag verder:

Brandweer, politie en grote groep vrijwilligers zoeken naar vermiste Emile

Emile werd zaterdag rond 17.15 uur voor het laatst gezien, in een steegje bij het huis van zijn opa en oma. Franse media melden dat die bezig waren de auto klaar te maken voor een ritje.

De zoektocht naar het jongetje wordt in heel Frankrijk op de voet gevolgd. Gisteren is Le Haut Vernet helemaal uitgekamd. Ook zijn alle 25 inwoners ondervraagd. Het bergdorp was voor die gelegenheid afgesloten.

De opsporingsposter voor Emile

In totaal hebben sinds zondag al zo'n 800 mensen geholpen met zoeken in het gebied rond Le Haut Vernet, zowel politiemensen als vrijwilligers. Toch ontbreekt nog ieder spoor van de jongen, zegt het Openbaar Ministerie. "Geen enkele aanwijzing, geen enkel stukje informatie en geen enkel element."

Bij een speciale tiplijn zijn tot nu toe zo'n 1200 tips binnengekomen. Het Franse OM roept burgers op tot "goed burgerschap" en de opsporingsdiensten niet te overladen met non-informatie.

Le Haut Vernet ligt in het zuidoosten van Frankrijk, tussen Gap en Nice in het departement Alpes-de-Haute-Provence.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl