Wekdienst van zondag 31-3
NOS Nieuws

Wekdienst 31/3: Urbi et orbi en paasvuren • Spannende verkiezingsstrijd om Istanbul

Goedemorgen! Eerste Paasdag vandaag. Dat betekent naast de paasmis en eieren zoeken dat ook in sommige gemeenten de paasvuren worden aangestoken. En in Turkije zijn er lokale verkiezingen, Vooral in Istanbul wordt het spannend.

Eerst het weer: De dag begint plaatselijk met mist en tijdens de ochtend komen enkele buien voor. Vanmiddag neemt vanuit het zuiden de kans op stevige buien toe, mogelijk met onweer en hagel. Met de een matige wind vanuit het zuidoosten wordt het zacht met maxima tussen de 12 graden in het noorden en 18 graden in het oosten.

Weerplaat zondag 31-3

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Rome spreekt paus Franciscus om 12.00 uur het traditionele urbi et orbi uit vanaf het balkon van de Sint-Pietersbasiliek. Zijn toespraak wordt met extra interesse gevolgd vanwege zijn broze gezondheidstoestand.
  • In Turkije zijn lokale verkiezingen. De ogen zijn vooral gericht op Istanbul. Bij de vorige verkiezingen won de oppositie. President Erdogan hoopt de stad nu terug te krijgen.
  • Vanaf 09.30 uur is de Ronde van Vlaanderen te zien in een stream bij de NOS, in de middag haakt televisie aan. De verwachte finish van de mannen is rond 16.30 uur, en die bij de vrouwen rond 17.45 uur.
  • Op de NOS-app en -site zijn de halve finales in de Euro Hockey League te zien. Om 12.30 uur begint de halve finale bij de vrouwen tussen Amsterdam en SCHC uit Bilthoven, om 14.45 uur spelen bij de mannen Kampong uit Utrecht en Rot-Weiss Köln tegen elkaar.

Dit heb je gemist:

De politie heeft de gijzelingsactie van gisteren in Ede live meegekeken via camera's in het café. Burgemeester Verhulst bevestigt dat in Nieuwsuur na berichtgeving van De Telegraaf.

Een van de café-eigenaren kon de beelden zien op zijn mobiele telefoon. Mogelijk heeft dat een rol gespeeld in de goede afloop van de gijzeling, al wil de burgemeester dat niet zeggen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Artsen in het Isala ziekenhuis in Meppel hadden zaterdag een bijzondere werkdag. Ze onderzochten geen mensen, maar vijf dino-eieren:

Miljoenen jaren oude dino-eieren gaan door de CT-scanner: 'Je ziet hier duidelijk een vlek zitten'

Fijne paaszondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl