NOS VoetbalAangepast

Standaardsituaties doen Excelsior weer de das om, Go Ahead wint met 3-0

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - Excelsior

Excelsior kreeg dit seizoen al vijftien tegentreffers uit hoekschoppen om de oren en ook op zaterdagavond bleken de Kralingers uitermate zwak bij standaardsituaties. Mede dankzij twee vrije trappen die uiteindelijk een doelpunt opleverden, was Go Ahead Eagles met 3-0 te sterk.

Omdat Go Ahead na PSV (13) de meeste doelpunten maakte (11) uit standaardsituaties, wist Excelsior voor de wedstrijd al dat het een moeizame avond zou worden. Dat bleek het ook voor de tegenstander in Deventer, want voetballend gezien konden beide ploegen maar nauwelijks bekoren.

Kort voor rust leefde het duel op dankzij de eerste treffer van de avond. Go Ahead-aanvaller Bobby Adekanye werd gevloerd door Couhaib Driouech, waarna er een ouderwets opstootje ontstond tussen de twee.

Bekijk hieronder de reacties van Go Ahead Eagles-speler Evert Linthorst, Go Ahead Eagles-trainer René Hake en Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen.

Dijkhuizen blijft strijdbaar na nieuwe nederlaag Excelsior: 'Moeilijk voor iedereen'

De toegekende vrije trap belandde met wat fortuin voor de voeten van Adekanye, die net buiten de zestien uithaalde. Zijn schot werd nog aangeraakt, waarna Willum Thór Willumsson van dichtbij simpel binnen kon tikken (1-0).

Rook legt wedstrijd stil

Na een kwartiertje spelen in de tweede helft werd de wedstrijd even stilgelegd. Achter het doel van Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange werden flink wat fakkels afgestoken.

Vanwege de vele rookontwikkeling en het beperkte zicht besloot scheidsrechter Dennis Higler de ploegen naar binnen te sturen. Na enkele minuten kon de wedstrijd vervolgd worden.

Fakkels bij Go Ahead-Excelsior

Bas Kuipers, aanvoerder van Go Ahead, zorgde daarna voor wat leven in de brouwerij door twee tegenstanders te dollen en op doel te vuren. Excelsior -doelman Stijn van Gassel voorkwam met een uitgestoken been nog net de 2-0.

Die viel niet veel later alsnog, toen Go Ahead wederom een vrije trap mocht nemen en Van Gassel juist een negatieve hoofdrol voor zich opeiste. De doelman probeerde de indraaiende bal weg te stompen, maar dook onder de bal door en kwam in botsing met ploeggenoot Julian Baas.

Gerrit Nauber hoefde daarna voor een leeg doel alleen nog maar binnen te werken. Het was de eerste treffer van de Duitse verdediger in de eredivisie.

Nadat een treffer van Excelsior-spits Lance Duijvestijn wegens buitenspel werd afgekeurd, was het Go Ahead-middenvelder Evert Linthorst die aan alle twijfel een einde maakte door hard raak te schieten in de verre hoek (3-0).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl