Strijd om plaats vijftien tussen Excelsior en RKC onbeslist, prachtgoal Seuntjens

Bekijk de samenvatting van Excelsior - RKC Waalwijk

Het rechtstreekse duel tussen Excelsior en RKC Waalwijk om de 'veilige' vijftiende plaats in de eredivisie is in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

Daarmee blijft het zoals het stond vooraf. Met evenveel punten, maar een iets beter doelsaldo staat Excelsior boven de streep en RKC eronder.

De vorm van Excelsior in de laatste weken deed het ergste vrezen voor de Kralingers. De ploeg van coach Marinus Dijkhuizen verloor zijn laatste zes eredivisiewedstrijden. RKC pakte vorige week juist een belangrijke driepunter tegen Vitesse (3-1).

Meevaller voor Excelsior was de terugkeer van Couhaib Driouech. De smaakmaker werd in de afgelopen twee wedstrijden (5-2 verlies bij Fortuna Sittard, 4-0 verlies bij AZ) node gemist.

Driouech speelde in Rotterdam meteen een beslissende rol. Hij pikte de bal op na een afgeslagen corner, gaf voor en zag Siebe Horemans in de 28ste minuut de openingsgoal tegen de touwen koppen.

Siebe Horemans viert zijn goal

Daarvoor had Excelsior ook al een kans gehad. Na een prachtige pass van Kenzo Goudmijn passeerde Derensili Sanches Fernandes RKC-keeper Etienne Vaessen, maar redde Shawn Adewoye op de doellijn.

Wachten op doelpunt RKC

RKC liet zich zeker niet onbetuigd. Kopballen van Dario van den Buijs en Reuven Niemeijer werden knap gestopt door Excelsior-keeper Stijn van Gassel en ook na rust bleven de Waalwijkers aandringen en ook goed spelen.

In de 76ste minuut was het eindelijk raak. Invaller Mats Seuntjens, wiens broer Ralf gisteren al twee keer scoorde voor De Graafschap, stuurde Horemans het bos in en schoot van afstand fraai raak.