Thierry Brinkman

Monsterzege Bloemendaal op HDM, Kampong in hagelbui langs Den Bosch

Bloemendaal heeft zaterdagavond een monsterzege geboekt in de mannen Tulp Hoofdklasse. HDM werd in eigen huis met 9-2 aan de kant gezet. Ook Kampong won. De thuisploeg versloeg in Utrecht, waar tijdens de wedstrijd een stevige hagelbui overtrok, Den Bosch met 3-1.

In de vrouwen Hoofdklasse kwam koploper Den Bosch niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij HDM in Den Haag.

Bij Bloemendaal-HDM was het in het eerste kwart nog redelijk spannend. Jasper Brinkman en Dennis Warmerdam hadden de thuisploeg op een 2-0 voorsprong gezet, waarna Mustapha Cassiem met een rake strafcorner de aansluitingstreffer voor HDM maakte.

Bloemendaler Arthur van Doren zorgde er met zijn eerste doelpunt van het seizoen voor dat zijn ploeg met 3-1 het eerste kwart afsloot.

Vanaf het tweede kwart pakte Bloemendaal door. Dankzij doelpunten van Thierry Brinkman, Zach Wallace en Warmerdam, die zijn tweede van de avond maakte, ging Bloemendaal met een 6-1 voorsprong de rust in.

Bloemendaal maakte in het derde kwart 'slechts' één doelpunt, dat op naam kwam van Teun Beins. Toch was de scoringsdrift bij de thuisploeg nog niet helemaal gaan liggen, want in het laatste kwart kwamen er nog twee goals bij, van Tobias Bovelander en Casper van Loon.

HDM deed nog iets terug en maakte via Rick van den IJssel nog de 9-2.

Hagel bij Kampong

Het duel tussen Kampong en Den Bosch kwam wat moeizamer op gang. Het eerste doelpunt viel daar in het tweede kwart. Duco Telgenkamp zette thuisploeg Kampong met een snoeiharde backhand op 1-0. Jip Janssen maakte vervolgens de 2-0 en de 3-0, beide uit een strafcorner.

Overleg bij Kampong - Den Bosch over de weersomstandigheden

In het derde kwart lag de wedstrijd even stil, omdat het veld witkleurde door de hevige hagelbui die over Utrecht trok. De scheidsrechter besloot dat de wedstrijd werd uitgespeeld met een gele in plaats van een witte bal.

Er werd vervolgens nog één keer gescoord, door de bezoekers uit Den Bosch. Koen Bijen maakte de eretreffer voor de Bosschenaren.

Hockeysters Den Bosch spelen gelijk

In de Hoofdklasse van de vrouwen stond zaterdag één wedstrijd op het programma: bij HDM-Den Bosch stond de eindstand al bij rust op het scorebord: 2-2.

Frédérique Matla zette Den Bosch via een strafbal op een 0-1 voorsprong in het eerste kwart. De scheidsrechter had de strafbal toegekend omdat Jip Dicke van HDM voorkwam dat Babs Reijnen met de backhand op doel kon schieten.

Lang konden de bezoekers echter niet van de voorsprong genieten, want Belén van den Broek maakte uit een strafcorner enkele minuten later al de gelijkmaker.

Via Pleun van der Plas kwam Den Bosch nog in het eerste kwart opnieuw op voorsprong. In het tweede kwart moest Den Bosch, opnieuw uit een strafcorner, het tweede tegendoelpunt incasseren. Dat kwam van de stick van Dicke. In de twee resterende kwarten werd er niet meer gescoord.

Koploper Den Bosch heeft nu zes punten voorsprong op nummer twee Amsterdam, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Zondag wacht een uitduel met Oranje-Rood.