Kampong schakelt titelhouder Bloemendaal uit in voorronde van EHL

Bekijk hier de samenvatting van Bloemendaal - Kampong

Bloemendaal, titelhouder van de Euro Hockey League (EHL), heeft in de voorronde van het Europese hockeytoernooi de kraker verloren van het Utrechtse SV Kampong. In Spanje, waar dit weekend meerdere EHL-wedstrijden worden gespeeld, werd het 2-1 voor Kampong.

Dat betekent dat het Europese seizoen voor grootmacht Bloemendaal in het Europese hockey na dit weekend voorbij is. Kampong zal morgen spelen tegen het Schotse Western Wildcats voor een plek in de kwartfinales van de EHL die tijdens het voorjaar zullen plaatsvinden.

In Barcelona was het spannend tussen de twee topclubs. Het ging lang gelijk op waardoor het wachten was op de eerste treffer. Allebei de teams waren gevaarlijk in het eerste deel van de wedstrijd.

In het tweede kwart kwam Brinkman goed voor het doel, maar zijn poging werd net van de lijn gehaald. Dit leverde wel een strafcorner op, maar deze kon niet benut worden door Bloemendaal. Kampong was daartegenover vaak gevaarlijk via de diepe bal van Lars Balk.

Marree breekt de ban

Kampong vloog uit de startblokken in het derde kwart. Mats Marree was aanwezig in die opengingsfase en liep al snel zo de cirkel binnen. Via de kluts kon hij met een voorzet binnentikken voor de 1-0 voorsprong. De Utrechters gingen gelijk vol voor de 2-0.

Marree sprintte weer de cirkel binnen waarna Jasper Brinkman een overtreding begin. Brinkman kreeg een groene kaart en moest naar de kant. Maar via de strafcorner die de Utrechters kregen, konden zij de voorsprong niet uitbreiden.

Spelers van Bloemendaal bedanken het publiek

Bloemendaal kon niet anders dan de schade beperken in het restant van het derde kwart en stond veel op eigen helft. Kampong hield de druk op de ketel en Bloemendaal kon zich pas weer een beetje hergroeperen nadat de Belg Arthur van Doren een flinke schouder tegen zijn neus had gekregen.

De rust kwam weer terug in de wedstrijd en Bloemendaal werd gevaarlijker. Toch kwam Duco Telgenkamp in het slot nog tot een grote kans voor een tweede treffer, maar zijn poging werd geblokt.

Spannend slot

In het laatste kwart ging het weer gelijk op. Kampong had grote kansen, maar het was Casper van der Veen die de gelijkmaker maakte met een knappe volley na een hoge voorzet van Brinkman: 1-1. Spektakel dus in het slot.

Vlak daarna kwam er, via een shoot van de Bloemendaalse verdediging, een derde strafcorner voor Kampong. Nu maakten ze het wel af. Jip Janssen sloeg de ploeg snel weer terug op voorsprong met een niet te stoppen bal: 2-1.

Jip Janssen viert de 2-1

Bloemendaal probeerde de druk weer op te voeren door sneller de bal in de cirkel te spelen. Met nog drie minuten te gaan zet de titelverdediger een extra veldspeler op het veld om toch nog een goal te forceren. Het lukt het team in de oranje shirts niet om op doel te schieten.

De tijd begon te dringen voor Bloemendaal die alles deden om een shoot-out te forceren, maar Kampong verdedigde sterk. Zo moest Bloemendaal het toernooi alweer verlaten en mag SV Kampong morgen proberen de kwartfinales te bereiken.