Aryna Sabalenka won haar eerste partij na het overlijden van haar ex van haar goede vriendin Paula Badosa.
NOS Sport

Sabalenka verslaat vriendin in eerste partij na overlijden ex, Roeblev naar huis

Tennisster Aryna Sabalenka heeft haar eerste partij sinds het plotselinge overlijden van haar ex-partner Konstantin Koltsov gewonnen. De als tweede geplaatste Wit-Russische was in Miami met 6-4, 6-3 te sterk voor haar goede vriendin Paula Badosa.

Beide speelsters kwamen na een lange regenpauze ten teken van rouw geheel in het zwart gekleed op de baan. Twee sets later verlieten de twee de baan met een innige knuffel.

De Spaanse Badosa was in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van voormalig nummer een van de wereld Simona Halep, die haar rentree maakte in Miami. "Voor mij is het ook ingrijpend, want ze is mijn beste vriendin en ik wil niet dat ze het moeilijk heeft."

"De dood van Konstantin is een ondenkbare tragedie. Hoewel we niet langer samen waren, is mijn hart gebroken", liet Sabalenka voor de wedstrijd in een verklaring weten. "Respecteer alstublieft mijn privacy en die van zijn familie in deze moeilijke tijd."

Roeblev vroeg naar huis

Bij de mannen werd Andrej Roeblev werd al in de tweede ronde van Miami uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Rus ging ten onder tegen de Tsjech Tomas Machac. De mondiale nummer 60 zegevierde in twee sets: 6-4 6-4.

Roeblev verloor in de eerste set in de vijfde game zijn service en kwam die klap niet te boven. Machac had ook in de tweede set genoeg aan een break.

Bij een 5-4-achterstand kreeg Roeblev nog wel een breakpoint, maar de Rus verzuimde dat te benutten. De Tsjech trok de partij vervolgens naar zich toe.

Roeblev verloor deze maand in Indian Wells in de derde ronde en werd in de halve finales bij het toernooi van Dubai gediskwalificeerd na een uitval richting een lijnrechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl