NOS Voetbal

Wijnaldum scoort bij Oranje-rentree en kreeg 'voldoende': 'Maar kan altijd beter'

Wijnaldum scoort bij rentree en kreeg 'voldoende': 'Maar het kan altijd beter'

Georginio Wijnaldum keerde na een lange periode van absentie terug in Oranje in de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Schotland. Hij scoorde direct weer, maar kwam verder wat minder dan gehoopt voor in het spel.

De middenvelder zelf is vooral blij dat hij weer regelmatig speelt. "Na mijn vertrek bij Liverpool heb ik twee moeilijke seizoenen gehad. Eerst bij Paris Saint-Germain en daarna bij Roma, waar ik snel geblesseerd raakte. Nu speel ik weer en ben ik gelukkig."

Wijnaldum erkent dat hij tegen Schotland nog geen topniveau haalde. "Ik werd inderdaad niet veel betrokken in het spel, tot mijn goal. We verloren veel ballen en we konden elkaar maar moeilijk vinden tussen de linies."

Bijzondere manier van juichen

De bevrijdende goal viel uiteindelijk wel. Wijnaldum kopte overtuigend raak na een lepe voorzet van Cody Gakpo. De middenvelder trok de aandacht door op een opvallende manier te juichen, al moet daar niet te veel achter worden gezocht.

"Mijn kinderen hadden me gevraagd om zo te juichen, meer is het niet. Het werd me gewoon gevraagd en ik dacht: ik doe het wel", lacht de middenvelder.

Wijnaldum na de 2-0

Bondscoach Ronald Koeman gaf na afloop van het duel met Schotland aan dat Wijnaldum wat hem betreft een voldoende kijgt voor zijn wedstrijd. Beschouwt Wijnaldum het zelf ook als een geslaagd 'examen'?

"Zo zie ik het niet, het is vooral de media die dat er van heeft gemaakt. Ik probeer gewoon mijn best te doen. Het kan altijd beter, al is het lekker dat ik gescoord heb."

Depay: 'Wijnaldum nog steeds belangrijk'

Ook voor Memphis Depay was het de avond van zijn rentree in Oranje. De aanvaller van Atlético Madrid was lang geblesseerd, maar is de laatste maanden weer op de weg terug naar zijn topniveau. Tegen Schotland deed hij 77 minuten mee.

Voor de prestatie van zijn teamgenoot Wijnaldum, waar hij lang een succesvol duo mee vormde, had hij vooral waardering. "Er was discussie over of hij erbij moest zijn, maar hij heeft weer laten zien dat hij nog heel belangrijk kon zijn voor dit team."

Depay ziet rol voor Wijnaldum: 'Heeft laten zien nog steeds belangrijk te kunnen zijn'

Ook Depay wilde als het ging over Wijnaldum graag ver weg blijven van het woord 'examen'. "Zo zie ik dat niet. Hij heeft zo veel interlands en doelpunten op zijn naam. Dat raak je niet zomaar kwijt."

Depay denkt dat Wijnaldum het Nederlands elftal nog altijd bij de hand kan nemen. "Ik verwacht veel van hem. Hij kan ons met zijn loopvermogen nog steeds helpen."

Wieffer had het moeilijk tegen Schotland: 'Fouten mochten niet gebeuren'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl