NOS Voetbal

Aké zelfverzekerd voor oefenduels en EK: 'Zit meer in dan we hebben laten zien'

Nathan Aké gaat zelfverzekerd richting de oefenduels met Schotland en Duitsland

Nathan Aké leeft vol vertrouwen toe naar de oefenduels van Oranje met Schotland en Duitsland. "Het is nu tijd om echt te laten zien wat we kunnen", zegt de verdediger, die daags voor de wedstrijd tegen Schotland ook alvast vooruitkijkt naar het EK van komende zomer.

Juist in deze fase van het seizoen, waarin de prijzen worden verdeeld, zal hij een belangrijke rol moeten spelen. Al is Aké, die met zijn club Manchester City vorig seizoen de treble won, niet de enige bij Oranje die weet hoe je prijzen wint. "We hebben meerdere spelers die bij hun clubs gewend zijn om te winnen en altijd meedoen in de top."

Geen favoriet, wel ambitieus

Gevraagd of Oranje Europees kampioen kan worden, tempert Aké de verwachtingen. "We zullen waarschijnlijk niet de favoriet zijn, maar in ons hoofd kunnen we een doel hebben en naar het EK toe gaan om er vol voor te gaan."

"Qua spelersmateriaal hebben we een heel goed team, al hebben we niet altijd de volledige selectie tot onze beschikking gehad. Ik denk dat er zeker meer in zit dan we hebben laten zien. De komende oefenduels kunnen we aan onszelf werken als team."

Nathan Aké (m) met Wout Weghorst (l) en Virgil van Dijk (r) tijdens een training van Oranje in Zeist

Waar de multifunctionele verdediger zelf precies zal spelen, is nog de vraag. Bij zijn club Manchester City speelt hij voornamelijk als linker centrale verdediger in een driemansverdediging, al kan hij ook als linksback uit de voeten.

"Bij mijn club spelen we op papier met vier verdedigers, maar in balbezit ben ik de meest linker van drie verdedigers. Dat vind ik uiteindelijk het prettigst." Afhankelijk van hoe Oranje speelt, zal hij zich schikken in zijn rol.

Dat hij speelt, lijkt een uitgemaakte zaak. Bondscoach Ronald Koeman lichtte hem uit tijdens zijn persconferentie: "Iemand als Nathan speelt elke drie dagen een topwedstrijd, daar wordt hij supersterk van. En dat missen we soms in Nederland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl