De bewerkte foto van Elizabeth met haar (achter)kleinkinderen
NOS NieuwsAangepast

Nóg een bewerkte foto van Britse royals gevonden, 'ook door Kate gemaakt'

Buckingham Palace heeft in het verleden vaker met foto's gesjoemeld, blijkt vandaag. Een foto van koningin Elizabeth met haar (achter)kleinkinderen bevat bijvoorbeeld onregelmatigheden.

Zo loopt het Schotse ruitje van de koningin niet goed door, lijkt een snoertje in het niets op te houden en zijn bij het hoofd van prins Louis (rechts op de foto) scherpe knipranden te zien. Getty Images waarschuwt dat "de afbeelding digitaal is verbeterd bij de bron". Volgens het fotobijschrift was prinses Catherine ook dit keer de maker.

Een poging geruchten over een slechte gezondheid van de prinses de kop in te drukken pakte vorige week verkeerd uit toen bleek dat de foto die Catherine op Moederdag publiceerde sterk bewerkt was. Nadat verschillende persbureaus de foto hadden teruggetrokken wegens manipulatie bekende de prinses dat ze zelf de aanpassingen had gedaan om het familiekiekje te verbeteren.

 • Camera Press Ltd
  Elizabeth met haar (achter)kleinkinderen
 • Camera Press Ltd
  Dit patroon klopt niet
 • Camera Press Ltd
  Het hoofd van Louis lijkt geknipt
 • Camera Press Ltd
  Waar blijft dit snoer?
 • Camera Press Ltd
  Klopt dit zwarte stukje wel?
 • Camera Press Ltd
  De bank lijkt ook bewerkt

Vandaag doken er ook voor het eerst sinds haar buikoperatie bewegende beelden op van Catherine. In een video die tegelijk door roddelsite TMZ en tabloid The Sun werd gepubliceerd, is ze lachend met kroonprins William te zien bij een bezoekje afgelopen zaterdag aan een boerderijwinkel in hun woonplaats Windsor.

"Ik zag een stelletje brood uitzoeken en toen de vrouw zich omdraaide meende ik haar gezicht te kennen", zegt Nelson Silva, die het filmpje opnam. "Ze kwam me zo bekend voor, ik wist dat ik haar eerder had gezien."

Op de parkeerplaats filmde hij vanuit zijn auto hoe Catherine en haar man William de winkel verlieten. "Het paar zag er relaxed en goedgemutst uit. Prinses Kate straalde aan de zijde van William", schrijft The Sun over de beelden.

TMZ zette het filmpje op YouTube:

Na een beschrijving van de vrijetijdskleding van Catherine (hoodie, legging) wijst The Sun erop dat de prinses haar eigen boodschappentas draagt. Ze is blijkbaar voldoende van haar operatie hersteld om dat te kunnen, merkt de krant op. Roddelsite TMZ ziet "een ferme pas" bij Kate en merkt op dat "de twee volkomen zorgeloos lijken".

Online geruchten

Catherine maakte begin dit jaar bekend dat ze enkele weken uitgeschakeld zou zijn vanwege een buikoperatie. Details over de ingreep werden uit privacyoverwegingen niet gedeeld.

Hoewel van tevoren duidelijk was dat de prinses haar agenda zeker tot Pasen zou vrijhouden, maakten veel Britten zich toch zorgen omdat het paleis wekenlang geen updates gaf over haar gezondheid. Roddels over een ernstige complicatie of zelfs een aanstaande scheiding tierden welig op sociale media.

Gezien alle ophef vindt The Sun het verdedigbaar om de heimelijk opgenomen video online te zetten. Die maakt misschien inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de royals, maar "we hopen zo een eind te kunnen maken aan wat het paleis 'de gekte op sociale media' noemde".

Ook TMZ verwijst naar alle geruchten. "Nu we haar weer in het wild zien, op eigen benen, moet je je toch afvragen of dit voldoende is voor de aanhangers van complottheorieën die TikTok hebben overgenomen." Dat lijkt niet geval: op X reageren meerdere gebruikers dat zij Kate helemaal niet herkennen in de beelden.

De grootste sceptici zullen pas overtuigd zijn als Catherine weer haar officiële werkzaamheden hervat. Het paleis heeft daarvoor nog geen datum aangekondigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl