Vinicius en Brahim Diaz, samen goed voor drie van de vier Madrileense treffers tegen Osasuna.
NOS VoetbalAangepast

Real Madrid kan Spaanse titel ruiken, Blind lijdt weer 'in tandartsstoel' Getafe

Kampioen worden voor de kwartfinalekrakers in de Champions League tegen Manchester City zal niet lukken, maar het begint er steeds meer op te lijken dat Real Madrid zich half april niet al te druk meer hoeft te maken over de strijd om de landstitel.

Dankzij een simpele 4-2 zege op Osasuna vergrootte Real de voorsprong op naaste belager Girona tot tien punten. De Catalaanse stuntploeg van Daley Blind verloor later op de avond namelijk bij Getafe: 1-0.

Ook titelhouder FC Barcelona wacht dit weekend een bezoek aan Madrid. Zondagavond speelt de nummer drie de topper tegen nummer vier Atlético Madrid.

Real kreeg in de vierde minuut de 0-1 cadeau. Vinícius Júnior pakte Alejandro Catena de bal af en passeerde doelman Sergio Herrera. Wat later faalde de Braziliaan wel toen hij weer vrij voor de doelman opdook.

Osasuna kwam die vroege schrik snel te boven, want drie minuten later scoorde de Kroatische spits Ante Budimir uit een hoekschop.

Valverde koning van de assist

Tien minuten later zette Dani Carvajal Real alweer op 1-2. Aangever bij die goal was Federico Valverde, die een patent heeft op het geven van assists tegen Osasuna.

Eerder dit seizoen was de Uruguayaan al goed voor twee assists, zaterdag gaf hij er in Pamplona zelfs drie.

Federico Valverde gaf dit seizoen zeven assists voor Real Madrid; vijf daarvan tegen Osasuna.

Na een uur verlengde Valverde een verre trap met het hoofd en zette Brahim Díaz, de vervanger van de geschorste Jude Bellingham, daarmee vrij voor de keeper.

Díaz, die deze week bekendmaakte het nationale team van Marokko te verkiezen boven dat van Spanje en komende week zijn debuut kan maken tegen Angola, schoof de bal koeltjes binnen.

Vlak daarna was Valverde ook de aangever bij de tweede treffer van Vinícius. Nota bene mandekker Antonio Rüdiger vond Valverde met buitenkant rechts, de middenvelder speelde door op Vinícius en de Braziliaan verschalkte doelman Herrera met een subtiel, trekstootachtig tikje.

Vinicius maakte zes treffers in zijn laatste vier duels voor Real Madrid.

De thuisploeg had het geloof in een resultaat op dat moment al verloren en dus hoefde Real Madrid zich in het laatste deel van de wedstrijd niet meer bovenmatig in te spannen.

Lucas Vázquez dacht kort voor tijd ook nog 5-1 te maken, maar de invaller bleek ruimschoots buitenspel te hebben gestaan toen hij de rebound van een schot van Luka Modric binnen schoot.

Sterker, Osasuna kreeg tegen de verhouding in nog een tweede eretreffer. Invaller Iker Muñoz schoot de bal in blessuretijd door de benen van keeper Andriy Loenin.

Het slotakkoord van Arda Güler zou de wereld over zijn gegaan, maar het Turkse toptalent had de pech dat zijn schot vanaf de middenlijn op de lat belandde.

Blind terug in 'de tandartsstoel'

Hoe vaak zal Blind zaterdagavond hebben teruggedacht aan het tweeluik dat hij ruim vier jaar geleden speelde tegen Getafe. Destijds verloor hij met Ajax in de tussenronde van de Europa League uit met 2-0 van Getafe, een nederlaag die Ajax niet meer te boven kwam.

Vanavond nam hij in Madrid opnieuw plaats in 'de tandartsstoel', zoals de onconventionele, nietsontziende speelwijze van Getafe-coach José Bordalas wordt genoemd.

Daley Blind wordt op de huid gezeten door Getafe-speler Djene Dakonam.

In de 34ste minuut werd het eerste gat geboord toen Yellu Santiago de thuisclub op 1-0 bracht. Daarna bleek Girona niet bij machte het fysieke en ontregelende spel van de nummer twaalf van LaLiga te weerstaan.

Door de vierde uitnederlaag op rij kan Girona zondag de tweede plaats in de competitie kwijtraken aan Barcelona. Dat wacht met de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid echter ook allerminst een aangename opponent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl