NOS VoetbalAangepast

Real Madrid-City en Arsenal-Bayern in kwartfinales Champions League

De loting voor de kwartfinales van de Champions League heeft - onontkoombaar - louter topduels opgeleverd, maar Real Madrid-Manchester City springt er wel bovenuit. De recordkampioen (Real won de beker veertien keer) tegen de titelhouder.

De andere drie kwartfinales mogen er ook wezen: Arsenal-Bayern München, Atlético Madrid-Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain-FC Barcelona.

In de laatste UEFA-loting met de klassieke balletjes - vanaf volgend seizoen gebeurt het digitaal - werd ook doorgeloot voor de halve finales.

De winnaars van Arsenal-Bayern en Real-City komen elkaar daarin tegen. De andere halve finale zal dus tussen PSG of Barcelona en Atlético of Dortmund gaan.

De eerste wedstrijden in de kwartfinales zijn op 9 en 10 april, waarna de returns volgen op 16 en 17 april. De finale in Londen staat voor 1 juni op de rol.

Italiaans onderonsje in Europa League

Ook in het tweede Europese clubtoernooi is geloot voor de kwartfinales. In de Europa League springt het Italiaanse onderonsje tussen AC Milan en AS Roma in het oog.

Atalanta, de derde ploeg uit de Serie A, moet het opnemen tegen Liverpool en begint met een uitduel. Bayer Leverkusen, de koploper in de Bundesliga, treft West Ham United en Benfica lootte Olympique Marseille.

De wedstrijden zijn op donderdag 11 en 18 april. De finale is op woensdag 22 mei in Dublin.

In de Conference League zijn nog twee Griekse ploegen in de race voor de finale in eigen land op woensdag 29 mei. Op weg naar die eindstrijd in Athene stuit PAOK op Club Brugge, dat in de kwartfinales begint met een thuisbeurt, en krijgt Olympiakos allereerst Fenerbahçe op bezoek.

De twee overige duels bij de laatste acht zijn Aston Villa-Lille en Viktoria Plzeň-Fiorentina. Ook in de Conference League zijn de wedstrijden op donderdag 11 en 18 april.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl