Arda Güler

Ruime zege Real, Turks talent Güler maakt eerste goal in Madrileense dienst

Real Madrid heeft met succes een nieuwe horde in de strijd om de Spaanse titel genomen. In eigen huis werd Celta de Vigo met 4-0 verslagen.

Het Turkse talent Arda Güler (19) maakte in de blessuretijd zijn eerste goal voor Real Madrid. Hij kwam afgelopen zomer over van Fenerbahçe en kende dankzij blessureleed een valse start bij zijn club.

De koploper van LaLiga sluit dankzij de zege een goede week met een extra prettig gevoel af. Op woensdag plaatsten de Madrilenen zich al voor de kwartfinales van de Champions League ten koste van RB Leipzig.

Ruime voorsprong Real

Met nog tien speelronden te gaan heeft Real Madrid een voorsprong van zeven punten in de Spaanse competitie. Nummer twee Girona boekte gisteren een 2-0 thuisoverwinning op Osasunu.

Barcelona speelde vrijdag al en versloeg Real Mallorca met moeite (1-0). Frenkie de Jong deed niet mee, hij kampt met een enkelblessure.

Stand La Liga

Vinícius Júnior tekende in de 21ste minuut met een intikker voor de openingstreffer. In de 79ste minuut maakte Vicente Guaita een eigen doelpunt, de eerste van de wedstrijd. Een kleine tien minuten later deed Carlos Domínguez hetzelfde.

In de 94ste minuut maakte Güler de vierde treffer voor Real.